Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels Hills Classic voor Armitstead

Vrijdag 27 mei 2016

Women - Lizzie Armitstead heeft voor het tweede jaar op rij de Boels Hills Classic gewonnen. De wereldkampioene van Boels-Dolmans versloeg in de sprint Annemiek van Vleuten en Ashleigh Moolman.

Moolman wist samen met Van Vleuten bij Armitstead, Marianne Vos en Ellen van Dijk weg te rijden bij de laatste beklimming van de Cauberg. Armitstead maakte de oversteek en kon ook de aanvallen op de Geulhemmerberg van eerst Moolman en toen Van Vleuten te beantwoorden. "Toen wist ik dat het moeilijk ging worden. Daarom probeerde ik Lizzie ook voor de slotkilometer af te schudden, maar ik ben heel tevreden met mijn vorm" analyseerde Van Vleuten na afloop. "Toen ik na de eerste keer Cauberg bovenop doortrok hielp ik de groep van vijf ontstaan. Bij de tweede en laatste beklimming van deze berg kon ik direct reageren op Moolman, toen voelde ik wel dat mijn trainingskampen van de afgelopen weken goed hebben uitgepakt. Ik was nog niet vaak zo goed op de Cauberg. Dat geeft vertrouwen voor de komende periode en ook voor Rio."

Thuiswedstrijd

Armitstead bereidde zich de afgelopen weken thuis in Engeland en in de nabijheid van haar tweede woning in Monaco voor op deze wedstrijd. "Ik begon hier mijn tweede deel van het seizoen omdat het een thuiswedstrijd is voor onze sponsoren. In het begin van de wedstrijd had ik het even wat lastiger omdat ik vooral lange trainingen heb afgewerkt de afgelopen periode. Maar naar het einde toe werd ik beter op de explosieve stukken. Wel koos ik ervoor om niet voluit te reageren op Moolman en Van Vleuten, want dan had ik mezelf opgeblazen. Ook omdat ik de bocht wat ruim aan sneed beneden in Valkenburg omdat daar water op de weg lag. Ze sloeg daardoor direct een kloof.  Toen ik aansloot, bleven ze aanvallen, maar ik wilde niet opgeven. Ik wist dat ik in de sprint kon winnen" aldus Armitstead die de Aviva  Womens' Tour, de Giro Rosa en La Course op haar programma heeft staan de komende periode."

Geen vergelijking Rio

Beide rensters komen uit op de Olympische Spelen en toonden in Limburg vorm, maar  wilden van een vergelijking met Rio niets weten. Van Vleuten werd daarvoor geselecteerd en zag in de kopgroep met Van Dijk en Vos twee andere Rio-gangers terug. "Ik zie dat niet als een bevestiging, maar ik vond het wel leuk om even zo met drie achter elkaar te rijden. Dat is mijn team dacht ik. Anna er nog bij en dan was het plaatje compleet. Maar ik begrijp op zich wel dat er discussie is. In Nederland kun je nu eenmaal wel twee sterke selecties afvaardigen, dan zullen er dus ook altijd mensen teleurgesteld zijn" zei ze verwijzend naar de kritiek op met name de niet-selectie van Chantal Blaak. Armitstead vond de parcoursen onvergelijkbaar en ook het moment in het seizoen zegt nog niet alles. "Ik houd bijvoorbeeld met Marianne Vos in Rio serieus rekening. Maar deze heuvels hebben niets met de beklimmingen van Rio te maken. We zagen hier sterke rensters van voren die ook in Rio een rol kunnen spelen, maar dat is in veel vrouwenwedstrijden het geval."

Foto: © Sportfoto

1. Lizzie Armitstead (Gbr/Boels-Dolmans), 2. Annemiek van Vleuten (Orica-Ais), 3. Ashleigh Moolman-Pasio (ZAf/Cervélo), 4. Marianne Vos (Rabo-Liv) 0.20, 5. Ellen van Dijk (Boels-Dolmans), 6. Tatiana Guderzo ((Ita/Hitec) 2.01 7. Tatiana Arzuffi (Ita/Lensworld-Zannata) 2.10, 8. Katrin Garfoot (Aus/Orica-AIS) 2.23, 9. Emma Johansson (Zwe/Wiggle High 5), 10. Cecilie Uttrup Ludwig (Den/BMS), 11. Thalita de Jong (Rabo-Liv), 12. Lotte Kopecky (Lotto-Soudal), 13. Eva Buurman (Parkhotel Valkenburg), 15. Lauren Kitchen (Aus/Hitec)



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl