Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk valt nipt van podium Giro d'Italia

Zaterdag 28 mei 2016

Elite men - Steven Kruijswijk zakte in de laatste bergrit van een derde naar een vierde plaats. Vincenzo Nibali greep in deze etappe het roze.

De Italiaan viel aan op de voorlaatste klim, kreeg nog even Valverde en Chaves mee, maar soleerde uiteindelijk naar de leiderstrui. Kruijswijk hield het podium lang in zicht, maar Valverde wist in de laatste beklimming definitief de derde plaats binnen te hengelen. 

Vierde in Turijn

Voor Kruijswijk kreeg de Giro een dramatische ontknoping, door de val op vrijdag verspeelde hij de roze trui. Toch zet de Brabander van Lotto-Jumbo zijn beste prestatie in een grote ronde neer als hij morgen in Turijn als vierde in het klassement van deze Giro in de boeken gaat.

'Tot uiterste gegaan'

Afstappen wilde hij niet na de teleurstelling van vrijdag. “Ik heb niet voor niets drie weken afgezien”, zei hij. “Dan kon die laatste zware dag ook nog wel. Ik was helemaal kapot aan het einde. Als er nog iets in zat, was dat het eindpodium. Dat wilde ik behouden, maar ik heb de Giro gisteren verloren. Het is heel erg jammer dat ik hier nu zonder roze trui sta.” Kruijswijk verloor zijn podiumplaats tijdens het laatste gedeelte van de beklimming naar de Colle della Lombarda. “Ik ben tot het uiterste gegaan. Ik heb een slapeloze nacht gehad na mijn valpartij en ik had veel pijn. Ik wilde niet aan die pijn denken, alles uitschakelen en naar de streep rijden. Dat heb ik gedaan.Dit was het.”

Foto: © Sportfoto

Uitslag



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl