Kijk ook eens op

Volg onsRed Bull Kop over Kop gaat grens over

Donderdag 23 juni 2016

EK Alkmaar - De tactische wielerwedstrijd Red Bull Kop over Kop gaat dit jaar door West-Brabant en België op een 100 kilometer afgesloten parcours. De vernieuwende ploegentijdrit, waarbij één renner start en vijf renners finishen, wordt verreden op zondag 18 september en start en finisht in Breda.

Er kunnen dit jaar 200 ploegen met in totaal 1000 renners meedoen. De inschrijvingen starten dinsdag 28 juni om 12.00 uur. Het is de tweede editie van de vernieuwende wielerwedstrijd. Red Bull Kop over Kop is een andere ploegentijdrit dan doorgaans verreden wordt. Een team bestaat uit vijf renners, die tegelijkertijd moeten finishen. Alleen begint de rit niet met vijf renners, maar met één. Bij vier ‘overnamepunten’ langs het parcours stromen de andere ploeggenoten in.  

Het gaat bij Red Bull Kop over Kop om een combinatie van uithoudingsvermogen, samenwerking en tactisch ploegenspel. Ieder team bepaalt vooraf wie welke afstand fietst. De ideale ploeg heeft vijf verschillende type renners, met vijf verschillende karakters en ieder in een andere rol.

Opbouw en spelregels van Red Bull Kop over Kop

• ‘De Kopman’ start… alleen.

• Als tweede komt ‘de Stoemper’ er bij.

• Als derde voegt ‘de Klimmer’ zich bij het duo.

• Over de helft komt ‘de Meesterknecht’ het team versterken.

• En voor het laatste deel maakt ‘de Sprinter’ het team van vijf renners compleet.

Vorig jaar lagen de overnamepunten op 15,  35, 65 en 85 kilometer. Waar de overnamepunten dit jaar exact komen te liggen en wat de verschillende afstanden van de ploeggenoten zijn, wordt later bekendgemaakt. Stipbike Racing Team uit Nijmegen reed vorig jaar in Roden (Drenthe) met een gemiddelde van 43,5 km/h naar de winst.  Teams kunnen zich vanaf 28 juni 12.00 uur opgeven via www.redbull.nl/kopoverkop.

Speel mee met ons Tourspel, onder de eerste 800 inzenders verloten we bidons van profploegenEerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl