Kijk ook eens op

Volg onsGrote belangstelling voor MTB Van der Valk

Maandag 21 november 2016

EK Alkmaar - Afgelopen zaterdag organiseerde Hotel Van der Valk in Spier samen met het Habitat Mountainbiketeam, MTB Beilen en studenten van het Alfa College voor de eerste keer een mountainbiketocht. De deelnemers konden kiezen uit een route van 25 of 70 kilometer.

De start bij de Boslounge was officieel om negen uur maar de eerste deelnemers voor de lange afstand werden al m twintig voor negen op het parcours gesignaleerd. De routes waren een dag ervoor uitgezet door leden van de mountainbikeclub  uit Beilen. 

Door de grote opkomst moest de organisatie zelfs even tijdelijk een beroep doen op de verkeersregelkunsten van Belgisch kampioen mountainbike Ruben Scheire. De Vlaming wees de deelnemers vakkundig de weg voor hij zelf met de bedrijventeams op pad ging in de Drentse bossen.

Ook Antwan Tolhoek werd gesignaleerd op het parcours. De Zeeuw, die deze winter de overstap maakt van Roompot-Oranje Peloton naar Lotto-Jumbo, fietste de tocht met zijn oude schaatsmaten Durk Fabriek en Niels Mesu. Meer dan 400 deelnemers genoten van de tocht en bij terugkomst stond er gratis koffie klaar voor de deelnemers en kregen ze uit handen van de beide rondemissen een goody bag aangeboden.Eerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl