Kijk ook eens op

Volg onsFizik onthult speciale editie R1B topmodel

Donderdag 18 mei 2017

Products - In het kader van het 100-jarig bestaan van de Giro d’Italia heeft Fizik een speciale limited edition van hun topmodel R1B raceschoen ontwikkeld: de R1B Climb Edition.

Het opvallende ontwerp van de R1 Climb is geïnspireerd op de profielen van Monte Grappa en Asiago, de twee indrukwekkende bergen die de renners beklimmen in de 20e etappe van de Giro d’Italia 2017. Deze iconische beklimmingen zullen zeker een bepalende factor zijn voor de uitslag van deze 100e Giro. Wat het ontwerp extra speciaal maakt voor Fizik is dat de Monte Grappa en Asiago te zien zijn vanuit het hoofdkantoor in Marostica. Sky Team’s Salvatore Puccioa en Geraint Thomas en Rohan Dennis van BMC Racing dragen de Climb edition tijdens de Giro.

Fizik meldt in een persbericht: "Ook deze speciale uitvoering van het topmodel R1B is van superdun en zacht laser geperforeerd Microtex leder, waardoor de schoen zeer licht en goed geventileerd is. Bovendien vormt het leer zich zeer goed naar de voet voor een uitstekende pasvorm. De ultrastijve buitenzool is van geventileerd carbon, dat kracht direct overbrengt op de pedalen. De voorgevormde binnenzool en hiel ondersteunen de voet optimaal. De schoen kan gemakkelijk afgesloten worden met het unieke dubbele IP1-B sluitsysteem, waarbij het de Boa met een single lace in de onderste dial uniek is voor deze schoen. Dit systeem zorgt voor de perfecte drukverdeling op de voet."

Consumentadviesprijs € 380,-Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl