Kijk ook eens op

Volg onsVierde rit Olympia's Tour is voor Jakobsen én Thijssen

Vrijdag 08 september 2017

Elite men - De vierde etappe van Olympia's Tour is gewonnen door Fabio Jakobsen.De renner van SEG Racing won samen met Gerben Thijssen (Lotto-Soudal). De twee bleven  Bram Welten en Jasper Philpsen van BMC voor. Aanvankelijk werd alleen Jakobsen als winnaar gegeven, maar Thijssen bleek ook als nummer 1 de boeken in te kunnen.

Op drie kilometer van het einde werden met Justin Timmermans (Baby-Dump) en Lars van den Berg (Metec-TKH) de laatste van vier vluchters terug gehaald. Ook Jordi Talen (Delta) en El Chokri (Dimension Data) maakten aanvankelijk deel uit van de kopgroep, maar zij vielen al eerder terug in het peloton. Timmermans werd tot meest strijdlustige renner uitgeroepen, een andere lokale matador - Chiel Breukelman - werd nog zevende in de sprint.

Gedeelde zege

Jakobsen was blij met opnieuw een (gedeelde) zege. "Ik kom me hier voor bereiden op het WK in Bergen en dan is het goed om te constateren dat ik nog altijd in prima vorm steek. We wilden er vandaag een echte koers van maken met de wind en de regen, maar op de stukken waar wind stond, was er te veel beschutting. We hebben in de slotfase BMC geholpen de koplopers terug te halen. Mooi dat ik het vervolgens af kon maken. Het was close, maar dat kwam ook omdat ik dacht dat het langer zou duren tot de finish. Maar winnen is winnen. Of er nog een derde volgt? Dat ligt een beetje aan de teambelangen. We rijden natuurlijk ook voor het klassement. Maar waarom niet?" Thijssen mocht in extremis nog als winnaar op het podium. "Ik had me er al bij neergelegd dat ik tweede was, maar toen kreeg ik een telefoontje. Natuurlijk win ik liever afgetekend, maar winnen is winnen he."

Eenkhoorn blijft leider

Pascal Eenkhoorn blijft leider in het klassement.Hij won dinsdag de proloog in Eelde-Paterswolde. "Vandaag bleek al snel dat er geen echte schiftingen zouden komen. We hebben als team de wedstrijd gecontroleerd, maar achteraf misschien iets te veel van het werk opgeknapt. Ik denk dat de wedstrijd de komende dagen gemakkelijker onder controle te houden is. Ik voel me goed en ben gemotiveerd voor de Limburg-etappes. Mooi dat er weer een dag achter de rug is en ik het geel nog draag."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl