Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Aftershokz: veiliger sporten met muziek op je oren

Donderdag 26 oktober 2017

Products - Wie muziek onmisbaar vindt bij het sporten, maar niet wil inboeten aan veiligheid, zou de Trekz Titanium van Aftershokz kunnen overwegen. Deze headphone maakt gebruik van bone conduction technologie.

Het geluid komt niet via je oorschelp zelf binnen, wat leidt tot een afsluiting voor omgevingsgeluid. De geluidsdragers worden geplaatst naast je oor. De trillingen bereiken via je kraakbeen je slakkenhuis, waardoor je geluid kan waarnemen zonder het trommelvlies te belasten.  

Een bekende van de redactie testte voor ons de Trekz Titanium van Aftershokz: 

"Het is lekker om te fietsen met de opzwepende beat van muziek in je oren. Je vergeet even alles om je heen en gaat ongemerkt steeds harder fietsen. Maar eigenlijk zijn dat tegelijkertijd ook twee redenen om in het verkeer geen muziek op je oren te dragen. Alles om je heen vergeten is niet handig als het sowieso al lastig genoeg is om schade aan je materiaal en jezelf te voorkomen gedurende een wieleruitstapje. Het is voor mij vaak een reden om geen muziek op te doen als ik op de openbare weg fiets. Of besluit dat ik maar één oortje in doe, maar het restant bungelt dan ook maar irritant voor je gezicht. Het grootste voordeel van deze methode is dat je oren onbedekt blijven zodat je van je muziek kunt genieten zonder het omgevingsgeluid te dempen. De fabrikant claimt verder dat de Trekz verder zweetbestendig is, geen kabels nodig heeft, slechts 36 gram weegt en speciaal is ontworpen om niet in de weg te zitten. Het was even wennen om en muziek en verkeer te horen, waardoor het even zoeken naar het juiste volume van het geluid en zoeken naar de verdere afstelling. Je doet wel concessies aan de intensiteit van de muziek, maar dat is tegelijkertijd ook wat je wil: je wil zeker weten of die tractor die je net vanuit je ooghoek zag, op het punt staat je te gaan inhalen. Het draagcomfort is prettig, je zit niet constant de oortjes of de headphone op zijn plek te drukken. Zes uur lang kun je genieten van muziek. Denk er wel aan tijdig op te laden, want dat neemt enige tijd in beslag. Al met al wint veiligheid het hier van andere eventuele voordelen van andere muziekdragers. Het is dan ook mijn verwachting dat het vanaf nu óf zonder muziek óf met deze Trekz Titanium gaat zijn dat ik op pad ga. Maar op de Tacx kies ik voor de oortjes van mijn iphone. Alhoewel: hoorde ik net de deurbel..."

Beschikbaarheid

De titanium frame, open ear-koptelefoons van Aftershokz zijn in vier verschillende kleuren (blauw, groen, grijs, roze) verkrijgbaar vanaf €149.95 (Trekz) en €69.95 (Sportz). Aftershokz is in eerste instantie verkrijgbaar bij onder meer bij Bol.com en Bever.nl en liggen ook in de schappen van de belangrijkste winkels voor consumentenelektronica in de Benelux

 

 Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl