Kijk ook eens op

Volg onsinterviewt
Floris Gerts: “Ik hoop dit nooit meer mee te maken”

Floris Gerts: “Ik hoop dit nooit meer mee te maken”

Zondag 14 januari 2018

Interviews - Het was een dubbeltje op zijn kant, zijn wielercarrière hing aan een zijden draadje. Maar Floris Gerts heeft bij Roompot – Nederlandse loterij dan toch nog een plekje weten te bemachtigen voor het huidige wielerseizoen. Gerts: “Daardoor ben ik nu extra gemotiveerd om mezelf te bewijzen.”

Tekst: Richard Bender

Het waren spannende maanden voor de 25-jarige Maastrichtenaar: “Ja, dat kan je wel stellen”, zegt hij daags nadat zijn ploeg het nieuws bekendmaakte. “De beslissing van BMC had een aantal kleinere redenen, waardoor er geen plek meer voor mij was. Het was niet zo dat het slecht ging, het ging gewoon heel goed zelfs.”

Meerdere opties

Er hebben diverse contacten gespeeld voordat Roompot kwam: “We hebben lang gezocht en er is contact geweest met andere ploegen, maar soms zitten mensen aan dingen vast waardoor ze je niet kunnen nemen. Daar schiet je niet veel mee op, maar daar heb je nou eenmaal mee te maken. Ik fiets in eerste instantie niet voor het geld, maar ik geloof ergens in en vind het erg leuk om te doen.”

 “Mogelijkheid om voor eigen kansen te rijden” 

“Ik geef er alles voor en op dit moment voelt het alsof ik nog niet alles heb laten zien wat erin zit. Het zou dan ook zonde zijn om na twee jaar als knecht op World Tour-niveau te hebben gereden het strijdtoneel al te moeten verlaten. Gelukkig heb ik een mooie ploeg gevonden en krijg ik de mogelijkheid om voor eigen kansen te rijden komend jaar.”

Hartthijs de Vries

Gerts neemt de plek in van Hartthijs de Vries, die noodgedwongen moest stoppen met koersen. Een onverwachte unieke kans diende zich aan en die kon de Limburger natuurlijk niet laten schieten: “Als Roompot niet gekomen was, dan had ik alsnog wel beroepskenner kunnen blijven. Maar het is nu zo gelopen en daar ben ik heel blij mee. Het belangrijkste is dat ik op een goed niveau door kan blijven gaan met mijn passie: wielrennen.”

Schaatsen

Een eventuele terugkeer naar schaatsen, een sport die Gerts in het verleden zeer fanatiek beoefende, heeft nooit tot de mogelijkheden behoord: “Nee, voor de lol is het nog steeds een prachtige sport om te doen, maar meer ook niet. Ik ben wielrenner en dat hoop ik nog lang te blijven.”

Nederlands team

Nadat ploegen hun rennersaantal massaal terugschroefden vanwege het verlaagde aantal startplaatsen per ploeg was het voor Gerts dus wachten op dat ene plekje dat vrijkwam en dat gebeurde uiteindelijk bij een Nederlandse ploeg. “Ik koers hier veel liever dan in één of andere (onbekende) buitenlandse ploeg. Ik ben nu op trainingskamp met de ploeg in Calpe (Costa Blanca - Spanje) en heb er nu al heel veel zin in. Dit is mijn eerste kennismaking met de ploeg, maar een groot aantal jongens ken ik al van vroeger. Het voelt als thuiskomen en ik ben hier echt op mijn plek. Ik verwacht dat het de komende tijd alleen maar leuker gaat worden.”

 “Achter de schermen was het billenknijpen” 

Het volledige programma moet nog besproken worden met de ploegleiding, maar de verwachting is dat Gerts in het klassieke voorjaar als kopman zal worden uitgespeeld. Zijn eerste wedstrijd is al wel bekend en dat wordt de Ronde van Oman. Gerts kan niet wachten om zijn eerste kilometers in het Oranje af te werken: “Ik hoop dit nooit meer mee te hoeven maken. Achter de schermen was het echt wel even billenknijpen. Mentaal word je er wel sterker van en nu wil ik het per se niet laten lopen. Ik ga er alles aan doen om iets heel moois van dit seizoen en mijn verder wielercarrière te maken.”  

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl