Kijk ook eens op

Volg onsAnimo is groot voor Wielerfestival Montferland

Woensdag 23 mei 2018

Cyclo - Het Wielerfestival Montferland op 10 juni in ’s-Heerenberg krijgt meer dan 1200 deelnemers aan het vertrek. Daarbij zitten tal van ex-profs en ook autocoureur Tim Coronel heeft een rol. Hij rijdt een electrische buggy bij de begeleiding van een van de starts.

De bekende wielrenners die aanwezig zullen zijn, wonnen bij elkaar 15 Tour de France etappes. Erik Dekker en Jelle Nijdam wonnen er beiden meerdere. Zij wagen zich aan de Montferland Mountainbike Marathon, waarbij 50, 75 of 100 kilometer afgelegd kan worden en bijna elke heuvel in de Montferlandse bossen wordt aangedaan. 

Ook Maarten Ducrot, Steven Rooks en Léon van Bon waren succesvolle profwielrenners en kwamen alle drie winnend over de streep in de Tour de France. Zij zijn betrokken bij de SamenOm Challenge, een nationaal platform voor bedrijven die fietsen als vorm van duurzame mobiliteit willen promoten. De aftrap van de SamenOm Challenge vindt plaats tijdens Wielerfestival Montferland. Dit is een initiatief van Alliander, waarbij ook de nationale klimaatgezant en adviseur van het kabinet, Marcel Beukeboom aanwezig zal zijn en op de fiets zal stappen.

Start en finish, als ook het Finish Festival zijn bij Specialized aan de Zeddamseweg in ’s-Heerenberg. 

Foto: © SportfotoEerder...

Cyclo Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl