Kijk ook eens op

Volg onsinterviewt
Groenewegen: “BinckBank Tour is hoofddoel voor mij”

Groenewegen: “BinckBank Tour is hoofddoel voor mij”

Zaterdag 11 augustus 2018

Interviews - Het wordt één van zijn laatste doelen van dit seizoen: de BinckBank Tour. Komende maandag start de Nederlands/Belgische rittenkoers in Heerenveen en topsprinter Dylan Groenewegen heeft zijn zinnen gezet op ritzeges.

Tekst: Richard Bender

“De BinckBank Tour is een heel mooie koers en we gaan zeker proberen om daar wat etappes te pakken.” Maandag krijgt de spurtbom van LottoNL-Jumbo direct al een goede kans om voor de zege te sprinten: “Ik voel me goed, dus ik ga zeker meedoen”, zegt hij overtuigend.

Dylan Groenewegen is inmiddels een grote meneer in het wegpeloton, een exponent van de nieuwe generatie topsprinters die de gevestigde orde bestaande uit Mark Cavendish, André Greipel en in mindere mate Marcel Kittel. Hij is samen met Fernando Gaviria en Peter Sagan de meest succesvolle sprinter uit de afgelopen Tour de France en dus is het logisch dat een koers in eigen land tot zijn absolute hoofddoelen behoort. “Ik sla de Vuelta over en ga vol voor etappezeges in de BinckBank Tour. Daarna rij ik nog wat eendaagse wedstrijden waaronder de Veenendaal Classic en wat wedstrijden in België. En dan zal ik mijn seizoen afsluiten in de Gree-Tour of Guangxi”, dat is de nieuwe naam van de laatste World Tour-koers van dit jaar die verreden wordt in China. 

Geen last meer van valpartij in de Tour de France

Groenewegen werd veel gevraagd voor de rondjes om de kerk en de geboren Amsterdammer stapte ook in veel van die criteriums op de fiets. Zo ook in Steenwijk, samen met Lindeman, waar hij won voor Fabio Jakobsen en Tom-Jelte Slagter. Op zich niet zo bijzonder, maar de val in de Roubaix-etappe tijdens de - verder zo succesvol verlopen – Tour de France is nog maar nauwelijks door het lichaam verwerkt, waardoor de na-tourcriteriums best weleens zijn weerslag zouden kunnen hebben op de 25-jarige topsprinter die maandag zijn eerste officiële koers afwerkt sinds hij tijdens de twaalfde etappe van de Tour in de remmen kneep. “We hebben het ergste wel gehad nu, dus het zal wel gaan”, is hij optimistisch over zijn optreden in de etappekoers van volgende week. 

 “Ik ben nog steeds dezelfde persoon” 

Hij heeft met inmiddels drie etappe overwinningen in La Grande Boucle dan ook alle reden om tevreden te zijn: “De Tourzeges hebben mij als mens en wielrenner niet veranderd. Ik heb er hard van getraind om dit succes te kunnen behalen. Dan moet het natuurlijk wel lukken, maar ik ben nog steeds dezelfde persoon die ik altijd al was”, vertelt hij na een bezoekje aan de dopingcontrole die ook na afloop van het Spektakel van Steenwijk gewoon wordt gehouden. 

Amsterdamse bluf

Groenewegen neemt het tijdens de komende BinckBank Tour onder ander op tegen collega-sprinters Michael Matthews, Sam Bennett, Caleb Ewan en – daar hebben we hem weer – de Duitser Marcel Kittel. Ook Fabio Jakobsen zal namens Quick-Step Floors aan de start verschijnen als de eerste rit van Heerenveen naar Bolsward maandag wordt verreden. Dylan Groenewegen heeft er alvast veel zin in en verwacht direct te kunnen knallen: “Het gaat weer heel goed, dus ik heb vertrouwen in een goed resultaat. Misschien is het wat Amsterdamse bluf, maar dat hoort wel bij een sprinter en helemaal bij een Amsterdammer, dus zeker ook bij mij. De BinckBank is een heel belangrijk doel voor mij omdat het in eigen land is, dus ik ga mijn best doen om daar minimaal één etappe te pakken.”

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl