Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pieterse Europees kampioene vrouwen -23 (+video)

Zondag 08 november 2020

Offroad - Puck Pieterse is Europees kampioene beloften vrouwen geworden.

 

Achter de Hongaarse Kata Vas won Manon Bakker brons. 

De Amersfoortse winnares was vorig jaar nog de Europees kampioene bij de junior-vrouwen en sloeg nu direct haar slag in deze categorie.

"Ik heb - na de snelle start - in de derde ronde even getest waar ik eventueel weg kon rijden en dat was achterop het parcours. Daar heb ik uiteindelijk een ronde later het verschil konden maken. Blanka Vas hield de druk er goed op, maar ik had vertrouwen dat ik het af kon maken. Dit is natuurlijk supervet, dat ik direct de eerste hoofdprijs van het seizoen win bij de beloften-vrouwen. Ik hoop deze lijn door te trekken in de elite-crossen, waar ik nog een aantal keren bij de eerste tien hoop te eindigen. En natuurlijk zijn er ook ambities richting het WK."

Manon Bakker was dik tevreden met brons. "Het was niet helemaal mijn rondje en er was echt veel concurrentie. Alle Nederlandse vrouwen konden hier de titel winnen en dan was er ook nog tegenstand genoeg vanuit het buitenland. Ik dacht in de slotronde dan ook: 'ik ga er deze keer niet naast grijpen, ik moet een medaille winnen hier.' Dat lukte. Ik heb lang bij Aniek van Alphen gereden, maar kon haar voorbij steken. Dat is dan ook een mentaal tikje voor haar en toen was het overeind blijven en naar het brons rijden. Ik maakte iets te veel foutjes om bij Puck te kunnen blijven."

Het was Shirin van Anrooij die furieus vertrok, maar uiteindelijk viel de Zeeuwse enigszins terug. Kata Blanka Vas maakte de omgekeerde beweging, maar kon Pieterse niet meer bijhalen.

Foto: © Sportfoto - Bart Hazen 

Top 10:

1. Puck Pieterse (Ned), 2. Kata Blanka Vas (Hon), 3. Manon Bakker (Ned), 4. Aniek van Alphen (Ned), 5. Shirin van Anrooij (Ned), 6. Fem van Empel (Ned), 7. Francesca Baroni (Ita), 8. Sara Casasola (Ita), 9. Anna Kay (Gbr), 10. Gala Realini (Ita), 12. Inge van der Heijden (Ned), 15. Susanne Meistrok (Ned)

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl