Ronde van Vlaanderen voor Van Vleuten + video

Zondag 04 april 2021

Women - De Ronde van Vlaanderen voor vrouwen is gewonnen door Annemiek van Vleuten.

De Europees kampioene soleerde naar haar tweede zege in deze ronde. Ze versnelde op de Patersberg en hield haar solo vol ten opzichte van een groep met Anna van der Breggen en Amy Pieters acher zich.

Achter de Nederlandse van Team Movistar - eerder deze week ook al winnares in Dwars door Vlaanderen - werd Lisa Brennauer uiteindelijk tweede, Grace Brown eindigde als derde.

Demi Vollering was de beste van SD Worx en de tweede Nederlandse in de daguitslag.

"Ik wilde op de Kanarieberg al gaan, maar daar stond de wind niet gunstig. Ik heb uiteindelijk het geduld bewaard en het goede moment gekozen. Het was kort pijn lijden, maar wel maximaal. Het is heel bijzonder om hier twee keer te winnen" zei de winnares achteraf.

Bij Movistar was de vreugde groot. “Voor ik mijn contract tekende vroeg ik teammanager Sebastián Unzué welke koers hij echt graag wilde winnen en dat was deze. Samen met ploegleider Pablo Lastras werden ze helemaal gek in de auto. Ze wilden heel graag een klassieker winnen. Dat is nu gelukt en dat is super speciaal, ook voor mij. Na mijn zege in de Ronde van Vlaanderen in 2011 ben ik er vaak dichtbij geweest. Ik wilde hem heel graag nog eens winnen. Dat dat nu gelukt is, kan ik nog niet helemaal geloven. Het is extra speciaal om het dit jaar te doen, na de wisseling van ploeg. Dat geeft het nog wat extra glans.”

Foto: Sportfoto - Bart HazenEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl