Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Michel Kreder: ‘Eerlijk zijn in finale’

Vrijdag 12 april 2013

Elite men - Michel Kreder is zondag één van de 22 Nederlanders die van start gaan in de Amstel Gold Race. Als beste landgenoot in de Brabantse Pijl liet hij deze week al zien dat het met de vorm wel goed zit. ‘Ik ben klaar voor zondag.’

Kreder eindigde woensdag als zestiende in de heuvelachtige semiklassieker Brabantse Pijl. “Ik wilde in de finale meegaan met Gilbert en die andere mannen. Bij die aanval sprong iedereen van de kasseien naar een stoepje. Ik zat net iets te ver van achteren, het was druk en ik kwam bijna stil te staan. Toen waren ze weg. Maar ik heb een goed gevoel overgehouden aan deze wedstrijd. Ik word ook nog vierde in de sprint van het eerste peloton, dus dat is niet slecht.”

Klaar voor de Amstel|
Voor de 25-jarige renner van Garmin-Sharp was het fijn om weer even een eendaagse koers in de benen te hebben. “Ik heb het Baskenland gereden en Catalonië. Dat zijn rondjes en dat is toch anders dan een klassieker.” Kreder heeft een goed gevoel over de Amstel Gold Race. “Ik ben er klaar voor. We hebben in de breedte een ontzettend sterke ploeg. Ryder Hesjedal is hier al eens tweede geworden. Dan Martin kan dit werk heel goed aan, al was hij in de Brabantse Pijl niet zo sterk. Thomas Dekker en ik zijn de andere pionnen. We moeten met z’n vieren in de finale zien te komen. Daar moeten we gewoon eerlijk zijn tegen elkaar en kijken wie het sterkst is. Voel je je niet goed, dan offer je je op. Ben je wel goed, dan ga je voor eigen kans.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl