Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Navardauskas wint in Romandië, Hoogerland in de aanval

Donderdag 25 april 2013

Elite men - Ramunas Navardauskas heeft de tweede etappe in de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van Garmin-Sharp was na een de  rit de snelste van een uitgedund peloton. Stef Clement (Blanco) sprintte ook mee en werd achtste. Johnny Hoogerland (Vacansoleil-DCM) bewees terug te zijn van weggeweest door deel uit te maken van de lange vlucht.

Voor Hoogerland is de Ronde van Romandië zijn eerste wedstrijd nadat hij in het begin van het seizoen tijdens een training werd aangereden. De Zeeuw was weg met Matthias Brändle (IAM)en Marcus Burghardt (BMC) en werd pas op de laatste beklimming van de dag ingelopen door het peloton. "Hilaire Van Der Schueren had mij met twee ploegmaats aangewezen om aan te vallen, als ik het zou kunnen. Gaat het niet, dan gaat het niet. Maar aanvallen in het begin is iets wat ik goed kan”, zegt Hoogerland. “We hebben het heel vaak geprobeerd en uiteindelijk had ik het geluk dat we weg waren. Ik had het nodig om echt even diep te gaan. Dit is de manier om weer op mijn oude niveau te komen. In het peloton rijden, is ook goed. Maar dit beter. Ik heb vier uur gefietst met een gemiddeld wattage van 260. Daar kun je niet tegenop trainen. Hier word ik beter van.”

Verrassende winnaar
Na de hergroepering regende het aanvallen, maar liep het toch uit op een sprint, met Navardauskas als verrassende winnaar. Chris Froome (Sky) blijft leider.

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl