Kijk ook eens op

Volg onsGiro-heuvels in ToerCyclo Montferland

Woensdag 11 mei 2016

Cyclo - Wielerfestival Montferland p/b Specialized beleeft op 4 en 5 juni haar 5e editie. Opnieuw is er een divers aanbod van onderdelen. Van verschillende onderdelen sluit de inschrijving op 13 mei.

De Heilbron ToerCyclo is een toertocht met enkele beklimmingen op en rond de Posbank en bij Nijmegen. De heuvels van de Giro dus! Er worden Strava segmenten bijgehouden op verschillende heuvels en de (dag-)uitslagen worden gepubliceerd. In de finale van de tocht wordt dan ook nog de Eltenberg beklommen, voor de liefhebbers in de vorm van een klimtijdrit.

Voor de mountainbike events kan ook nog ingeschreven worden. De Wielerhuis De Pedaleur MTB Marathon is met bijna 1500 inschrijvingen wel zo goed als vol. Deze is ideaal te combineren met de Volvo Harrie Arendsen Cross Country wedstrijd de dag voordien. Er worden klassementen opgemaakt over deze twee evenementen samen. Beide wedstrijden zijn voor elk niveau mountainbiker geschikt (de cross country wedstrijd telt ook voor het KNWU-reglmatigheidsklassement!) en gaan over on-Nederlands heuvelachtige parkoersen.

Anders dan de afgelopen jaren vindt het evenment plaats op twee lokaties: op zaterdag op en rond de bekende heuvel 't Peeske in Beek, terwijl op zondag Kasteel Huis Bergh de uitvalsbasis is. Op beide dagen kunnen deelnemers ook makkelijk de Specialized Days bezoeken, die op het Europese hoofdkwartie van Specialized in 's-Heerenberg worden gehouden in hetzelfde weekend.

Kanjers voor Kanjers is opnieuw het goede doel van het Wielerfestival en organiseert leuke MTB-clinics op beide dagen.

Meer informatie op www.wielerfestivalmontferland.nl

Foto: © SportfotoEerder...

Cyclo Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl