Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Markus naar Europese titel op het strand

Zondag 10 december 2017

Offroad - Riejanne Markus is tijdens het European Championship Bicycle Beachrace in Scheveningen strandkampioen van Europa geworden. De profrenster uit het WM3 Pro Cyclingteam versloeg in een lange sprint achtereenvolgens Claudia Koster en Rozanne Slik.

Tekst: Dan Rolandus

De Europese strandtitel leek in de 54 kilometer lange race langs de woelige Noordzeekust lange tijd te gaan naar de Noord-Hollandse Rozanne Slik, maar de profrenster van Sunweb werd in het zicht van de haven bij het opgaan van de Boulevard in Scheveningen achterhaald door Riejanne Markus en ook nog voorbij geschoten door Claudia Koster. "Europees kampioen worden, gewoon super’, straalde de van kou kleumende opvolgster van Pauliena Rooijakkers, die vanwege een hevige griep onmogelijk aan de start kon verschijnen, van oor tot oor. ‘We zagen Rozanne in het begin wel rijden, maar vervolgens raakte zij uit het zicht. We zijn blijven koersen en kwamen steeds dichterbij. Ik pakte haar in de laatste 200 meter. Ik had nooit verwacht dat ik vervolgens kampioen zou worden. Natuurlijk baalde ik wel dat mijn ploeggenootje Pauliena (Rooijakkers, DR) er niet bij was. Gelukkig houden de titel dan toch nog in de ploeg.’ ‘Ik heb alleen de Brabant Beach Battle gereden’, vervolgt de kersverse Europees kampioene. ‘Ik rijd niet zoveel strandraces omdat ik met de ploeg eerst achttien dagen op trainingskamp was in Australië en vervolgens nog eens twaalf dagen op pad was met de ploeg. Ik heb het parcours gisteren nog verkend, maar had niet verwacht dat dit er in zou zitten’, aldus de 23-jarige Amstelveense, die op 8 januari met haar teamgenoten naar Australië zal afreizen voor de Tour Down Under, de Cadel Evens en de Sun Tour. Claudia Koster, die in september ook nog deel uitmaakte van de succesvolle WK-equipe in het Noorse Bergen, legde beslag op de tweede plaats. ‘Ik ben superblij met het zilver, had hier echt niet op gerekend, hoewel ik wel opging voor het podium. Aan de andere kant was het ook weer zuur, want nadat ik Rozanne was gepasseerd, was ik ook nog dicht bij goud, maar bleef Riejanne mij net voor.’ ‘De strandraces zijn goed te combineren met het wegseizoen, ook als voorbereiding’, sloot de profrenster uit het Deense Team Virtu Cycling af. ‘Het is ruim een uur volle bak finale rijden en dat afzien geeft me in de aanloop naar het wegseizoen een voldaan gevoel. Ik wil goed zijn in de Strade Bianche en de Waalse klassiekers.’

 

Uitslag European Championship Bicycle Beachrace in Scheveningen voor elite-vrouwen: 1. Riejanne Markus (Amstelveen), 2. Claudia Koster (Assendelft), 3. Rozanne Slik (Bergen NH), 4. Yvonne de Jong (Haarlem), 5. Terry Fremineur (Gistel).



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl