Volg onsNieuw 3-daags charity wielerevent: The Dutch 750

Zaterdag 29 december 2018

EK Alkmaar - Bij het NK Baan is ‘The Dutch 750’ - een nieuw, driedaags charity wielerevent - gepresenteerd.

De toertocht is een initiatief van Libéma profcycling, Make-A-Wish Nederland en Support Casper. Van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september 2019 fietsen honderden deelnemers 750 kilometer door het prachtige Gelderse landschap om geld in te zamelen voor de beide goede doelen. Deelnemers kunnen The Dutch 750 solo afleggen of deelnemen in een team van maximaal 6 personen. Dagelijks worden er twee etappes van 125 km gefietst. Gedurende het sportieve weekend kunnen deelnemers, indien gewenst, in één van de vele vakantieparken van hoofdsponsor Droomparken op De Veluwe overnachten. 

Sjoerd van Ramshorst en Maarten Tjallingii

Sjoerd van Ramshorst heeft zich als eerste naam verbonden aan The Dutch 750. De Studio Sport presentator is al ambassadeur van Make-A-Wish Nederland. “Als groot sportliefhebber juich ik dit nieuwe charity wielerevent natuurlijk toe. Hopelijk springen mensen eind augustus 2019 massaal op de fiets om met elkaar een fantastisch bedrag bijeen te brengen voor deze mooie goede doelen”.   

Ook op de steun van Maarten Tjallingii mag The Dutch 750 rekenen. “The Dutch 750 is een geweldige aanvulling op de wielerkalender 2019. Het prachtige Gelderse landschap biedt zowel de beginnende als de geoefende fietser een sportieve uitdaging”, aldus voormalig wielerprof Maarten Tjallingii. Samen met twee supporters van Casper, Johan van Pul en zijn zoon Daniel (12 jaar), onthulde hij het logo van TD750 in Omnisport. Het logo dat is opgebouwd uit drie elementen symboliseert naast de drie steden, Apeldoorn, Ede en Arnhem, waar de toertocht plaats zal vinden ook de drie initiatiefnemers van het nieuwe wielerevent en de duur ervan.   

750 kilometer, samen voor een ander 

Drie dagen lang met honderden sportievelingen 750 kilometer fietsen door het prachtige Gelderse landschap, samen voor een ander, dát is waar het bij The Dutch 750 om draait. Met elkaar een mooi bedrag bij elkaar trappen voor Make-A-Wish en Support Casper. Ieder team, bestaande uit 1 tot maximaal 6 personen, zamelt hiervoor een bedrag van minimaal 5.000,- euro in. Optioneel kan The Dutch 750 voor een derde goed doel (CBF erkend) naar keuze worden gereden. De sponsoropbrengst wordt dan  evenredig over de drie goede doelen verdeeld. 

Libéma Profcycling draagt zorg voor de organisatie van The Dutch 750. Zij weten als organisator van diverse grote wielerevenementen  als geen ander waaraan een afwisselende route, met de nodige aantal stops én stop-overs om het verkeer in goede banen te leiden, moet voldoen. Langs de route en aan de finish zorgt hoofdsponsor Droomparken voor het nodige vermaak, geschikt voor het hele gezin.   

Deelnemers kunnen zich vanaf vandaag via www.thedutch750.nl aanmelden en worden daarmee geregistreerd voor de voorinschrijving van de 1e editie van The Dutch 750.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl