Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Langeveld: ‘Uitslag correspondeert niet met vorm’

Zondag 31 maart 2013

Elite men - Sebastian Langeveld was op de tiende plaats de beste Nederlander in de Ronde van Vlaanderen. De renner van Orica GreenEdge gaf toe niet opgewassen te zijn tegen Cancellara, maar had wel gehoopt op een net iets mooiere uitslag. ‘Top vijf had realistischer beeld gegeven van hoe ik op dit ogenblik rijd.'

Langeveld kon niet mee toen Cancellara op de derde passage van de Oude Kwaremont zijn motor aanzette. “Ik heb er alles aan gedaan, maar Cancellara is gewoon te sterk. Voordat ik het wist was de vogel weer gevlogen. Er staat geen maat op die man.” De Nederlander in Australische dienst hoopte dat de koers iets eerder werd opengebroken, zodat het meer een tactisch steekspel zou worden. “Nu bleef het lange tijd op slot. Iedereen wachtte op de laatste keer Kwaremont. En dan zie je dat Cancellara en Sagan gewoon wegrijden.”

Aanvallen of wachten
Zelf verkoos Langeveld vandaag ook het anticiperen boven de aanval. “Ik wilde wel, maar ik miste de juiste mannen om een aanval mee op te zetten. Sky viel wat tegen, Chavanel deed weinig. Als zij waren gegaan, had ik kunnen meespringen. Ja, Roelandts deed het goed. Maar je moet keuzes maken. Je kunt niet op iedereen reageren. En ik had zelf wat weinig mannen mee in de finale om echt zelf het initiatief te nemen.”

Tiende
Uiteindelijk sprintte hij naar de tiende plaats. “Daar had wel meer ingezeten. Ik denk dat die tiende plek niet correspondeert met mijn vorm. Een plaats bij de top vijf had een realistischer beeld gegeven van hoe ik momenteel rijd. Maar ik ben wel tevreden over mijn koers en ik ga met een goed gevoel naar Parijs Roubaix.”

Foto (c): SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl