Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman: ‘Peloton voelt druk van ons sterke optreden'

Vrijdag 10 mei 2013

Elite men - Het was een goede dag voor Blanco Pro Cycling in de Giro d’Italia. De drie klassementspionnen, Robert Gesink, Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman, zaten opnieuw in de eerste groep met favorieten en Maarten Tjallingii behoorde tot de vluchters van de dag. Het zorgt voor vertrouwen binnen het Blanco-kamp.

Langzaam schuiven de Blanco’s op in het algemeen klassement. Robert Gesink klimt na de door Adam Hansen gewonnen etappe naar de zevende plaats in het algemeen klassement, Steven Kruijswijk is twaalfde en Wilco Kelderman staat 26ste en tevens derde in het jongerenklassement. “Dit was een extreem goede dag”, aldus ploegleider Jan Boven. “We hebben constant initiatief getoond, in de aanloop naar de klim en in de afdaling. Robert werd steeds goed in positie gehouden door zijn teamgenoten.”

Vertrouwen
Wilco Kelderman kijkt ook met voldoening terug op de rit met finish in Pescara. “Het was een zware dag, maar we hebben prachtig teamwork afgeleverd. Het was hollen en stilstaan, het regende en de klimmen waren erg steil, maar we zaten met z’n drieën in de eerste groep. Ik merk dat het peloton de druk van onze sterke manier van koersen begint te voelen.”

Tjallingii wilde voor zege gaan
Maarten Tjallingii zat in de kopgroep, waarvan alleen ritwinnaar Adam Hansen uit de handen van het peloton kon blijven. “Jammer dat ik gegrepen werd door het peloton. Ik voelde me ontzettend goed en had graag met Hansen naar de finish gereden, maar op de steile beklimmingen kon ik niet te diep gaan.”Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl