Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stephens: ‘Weening gaat nog meedoen om ritzege’

Zondag 12 mei 2013

Elite men - Pieter Weening zakte zondag weg uit de top van het klassement van de Giro d’Italia. De renner van Orica-GreenEdge had volgens Neil Stephens gewoon een slechte dag. Maar de ploegleider blijft positief over de Nederlander.

 “Op de voorlaatste klim trok Pieter het gewoon niet meer”, aldus Stephens, die voor de Giro nog juist deze etappe had aangestreept voor Weening. “Hij had gewoon een slechte dag, niets meer niets minder. Als je tijdens een eenvoudige etappe een slechte dag hebt, kan je er nog doorheen komen. Maar een zware rit tijdens een slechte dag is gewoon verschrikkelijk.”

Herstellen
Weening kwam zondag in Florence op bijna negen minuten van etappewinnaar Maxim Belkov binnen en zakte naar de 38ste plaats in het algemeen klassement. Toch biedt dat ook weer kansen, aldus Stephens. “Pieter gaat de komende dagen gebruiken om wat te herstellen. Hij is zaterdag diep gegaan in de tijdrit, hij krijgt nu weer tijd om zich te herpakken. Nu hij wat tijd heeft verloren durf ik te zeggen dat hij nog mee gaat doen om een ritzege.”

Foto (c): Sportfoto (archief)Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl