Kijk ook eens op

Volg onsCycle for Plan: fietsen voor een goed doel

Vrijdag 11 maart 2016

Cyclo - In november 2016 organiseert Plan Nederland een grensverleggend fietsavontuur door het landschap van Zambia: Cycle for Plan. Je gaat daarbij niet alleen een sportieve uitdaging aan, maar steunt ook Plan Nederland.

Samen met een groep mannen en vrouwen leg je in 6 dagen tijd circa 700 kilometer af per mountainbike. "Fiets door het onontdekte oosten van het land langs uitgestrekte savannes, groene valleien en maak kennis met het echte landelijke Zambia en traditionele dorpen. Na een fantastische route over dirt roads en uitdagende tracks eindigt de tocht in het South Luangwa National Park waar je wilde dieren kan spotten. Onderweg bezoek je daarnaast diverse projecten van Plan en zie je met eigen ogen het verschil dat jouw bijdrage maakt" laat de organisatie weten

Tegen kindhuwelijken

Plan maakt zich al 76 jaar sterk voor betere leefomstandigheden van kinderen en hun ouders, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Nog ieder jaar worden er wereldwijd naar schatting 14 miljoen meisje gedwongen te trouwen als ze nog kind zijn. Ze moeten dan meestal van school, krijgen kinderen als hun lichaam daar helemaal niet klaar voor is en zijn vaak het slachtoffer van huiselijk geweld. Ga samen met Plan de strijd aan tegen deze kindhuwelijken en tienerzwangerschappen in Zambia en fiets mee met Cycle for Plan.

 

Cycle for Plan – The Dirt Road Edition vindt plaats van 9-20 november 2016. Je kan individueel deelnemen of in teams. Meer info. 

 

 Eerder...

Cyclo Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl