Kijk ook eens op

Volg onsMeer dan 2.000 deelnemers bij Wielerfestival Montferland

Dinsdag 07 juni 2016

Cyclo - Meer dan 2.000 mountainbikers en wegwielrenners genoten afgelopen weekeinde van de vijfde editie van het Wielerfestival Montferland powered by Specialized.

Op zaterdag 4 juni namen ruim 200 deelnemers deel aan de Volvo Harrie Arendsen Cross Country MTB race. In de twee wedstrijden van 75 en 120 minuten viel het veld steeds snel uit elkaar. De deelnemers betitelden het parcours als echt ‘old skool’ mountainbiken: flinke hoogteverschillen in een schitterende omgeving die geen kunstmatige hindernissen nodig heeft.

Op zondagmorgen 5 juni ging eerst de Heilbron ToerCyclo van start, vanuit het Europese hoofdkantoor van sponsor Specialized. Zo’n 500 wielrenners genoten van het heerlijke weer, de prachtige omgeving en de sportieve uitdaging van een tocht met heuvels van Montferland, Posbank en Rijk van Nijmegen.

De hoofdact van het Wielerfestival was echter zonder twijfel de Wielerhuis De Pedaleur MTB Marathon. Meer dan 1.400 inschrijvers zorgden voor een lang lint van fietsers door het Montferland. Bij Kasteel Huis Bergh en Café De Gracht, waar de finish was, bleef het vervolgens nog lang gezellig. Ook bij de Marathon waren de deelnemers onder de indruk van het mooie en zware parcours, met zo’n 600 hoogtemeters per ronde van 35 kilometer. Hiervan werden er een, twee of drie afgelegd door de deelnemers.

Tijdens het hele Wielerfestival werden Kanjers voor Kanjers Kids Clinics gehouden. Meer dan 100 kinderen hadden plezier op de mountainbike en leerden beter hun fiets te beheersen. Het Wielerfestival draagt bij aan Kanjers voor Kanjers. Op basis van het aantal deelnemers, mag Kanjers voor Kanjers op een bijdrage van rond de 2.000 Euro rekenen van Wielerfestival Montferland.

Alles werd mogelijk gemaakt door een aantal belangrijke partners van het Wielerfestival. Naast de sponsoren, waren dat zeker ook de gemeente Montferland, Kasteel Huis Bergh en Natuurmonumenten. Bovenal wordt het evenement mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers.Eerder...

Cyclo Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl