Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lotto-Jumbo derde in ploegentijdrit Eneco Tour

Vrijdag 23 september 2016

Elite men - Lotto-Jumbo is derde geworden in de vierde etappe van de Eneco Tour, een ploegentijdrit over 20,9 kilometer in de omgeving van Sittard-Geleen.

De ploeg met Wilco Kelderman en Jos Van Emden verloor 23 seconden op BMC Racing Team. Etixx-QuickStep met Niki Terpstra is tweede geworden.  Roompot-Oranje Peloton eindigde als laatste.

Rohan Dennis heroverde de leiderstrui op Peter Sagan. In het algemeen klassement staat Niki Terpstra nu vijfde op 27 seconden. Jos van Emden volgt op één plaats en één seconde van Terpstra. 

Wilco Kelderman heeft afgezien. ”In het begin ging het niet echt lekker, ik kwam niet goed in het wiel en dat heeft mij veel krachten gekost. Op het eind kwam ik gelukkig weer goed in mijn ritme.” Kelderman houdt van dit onderdeel. “Met de hele ploeg strijden voor de beste plek. Het is een gaaf onderdeel omdat je alles met z’n allen doet, van het voorbereiden tot en met het afzien, dat geeft echt een teamgevoel.”

Sprinter Dylan Groenewegen kwam bij de vijf man over de streep. “Onze klassementsmannen hebben we goed in het klassement gehouden. We hebben alles gegeven en dit is wat er in zat. Een sprinter kan dit meestal wel goed, korte beurten en dan het tempo opdrijven, dat ging mij wel goed af.”

Trainer Mathieu Heijboer analyseerde de laatste test voor het WK-ploegentijdrit. “We hebben een goede prestatie geleverd, derde worden in dit veld is goed. Maar er is nog zeker werk aan de winkel om net zo snel te worden als BMC en Etixx. De ambitie was om zo dicht mogelijk bij BMC te blijven en dan is 23 seconden best veel.” 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl