Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Opvolger gezocht voor hoofdsponsor Eneco Tour

Vrijdag 23 september 2016

Elite men - Eneco stopt na de editie 2016 als sponsor en naamgever van de Eneco Tour, de enige meerdaagse wielerwedstrijd op wereldniveau in de Benelux. De UCI WorldTour wedstrijd heeft wel inmiddels een nieuwe licentie voor de UCI WorldTour, weliswaar onder een nieuwe naam.

Eneco is sinds 2005 titelsponsor en sinds 2009 ook houder van de UCI World Tour-licentie voor de Eneco Tour. In 2012 verlengde zij de licentie tot en met 2016. Sinds de start in 2005 werkt Eneco samen met het sportbedrijf Golazo dat vanaf 2009 de volledige organisatie en wedstrijdleiding van het evenement voor zijn rekening neemt.

Jeroen Overgoor, directeur Communicatie & Public Affairs van Eneco Groep licht het besluit om niet verder te verlengen toe: "Afscheid nemen van zo'n succesvol evenement is geen makkelijke keuze. We hebben veel geïnvesteerd in de wielersport en hebben daar voor het merk Eneco in Nederland en België ook bijzonder veel voor terug gekregen. Elk jaar zien we de aandacht en waardering voor de Eneco Tour toenemen."

"Tegelijkertijd is ons bedrijf in de afgelopen 12 jaar ingrijpend veranderd. In plaats van een energieleverancier zijn we steeds meer een duurzame en innovatieve dienstverlener. Waarbij we onze klanten met behulp van slimme diensten en technologie, zoals Toon, helpen om zelf de regie te nemen over de eigen energievoorziening. Bij deze positie passen ook nieuwe keuzes in marketing, sponsoring en communicatie, die beter aansluiten bij onze strategie."



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl