Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slotrit Olympia's Tour voor Budding, Bol eindwinnaar

Zondag 02 oktober 2016

Elite men - Cees Bol heeft de eerste belofteneditie van Olympia's Tour gewonnen. De renner van het Rabo Development Team wist zondag in de slotetappe de leiderstrui met succes te verdedigen. Pavel Sivakov (BMC) ging als tweede mee op het eindpodium, Hartthijs de Vries (Rabo) werd derde. Rabobank nam in stijl afscheid met de eindzege, de eindwinst in het ploegenklassement en de winst in de slotrit voor Martijn Budding.

Net als in de voorgaande dagen vloog het peloton er een dag lang in. Tijdens de loodzware slotetappe door het Limburgse land reden telkens kopgroepen weg, terwijl Bol, Sivakov en De Vries elkaar in de hoofdmacht scherp in de gaten hielden. UIteindelijk reden zeven renners weg, die voor het klassement geen bedreiging vormden voor de topposities. Dat waren Piet Allegaert (Belgie), Stan Dewulf (Lotto-Soudal), Amund Grondahl Jansen (Noorwegen), Lucas Hamilton (Australie), Geoffrey Curran (United States) en onze landgenoten Pascal Eenkhoorn (BMC) en Martijn Budding (Rabo Dev Team). 

 

Budding kon zich sparen
Budding zag zijn kans schoon opnieuw te schitteren in het Limburgse land, eerder won hij al de Ronde van Limburg en was hij derde in de Eurode Omloop. "Ik kon me nog laten afzakken als dat nodig was voor het klassement" zei de toekomstig Rabo-prof bij de finish in Noorbeek. "Maar dat was gelukkig niet het geval. Ik hoefde voorin natuurlijk niet mee te werken en kon me sparen voor de laatste keer het Mheerelindje. Ik ken de klim al jaren en had mijn plan klaar. Uiteindelijk ging Grondahl heel vroeg aan en ben ik mee gesprongen om hem te passeren. Voor ons als team konden we hier natuurlijk niet beter afsluiten met dag- en eindwinst."

 

Eerste UCI-koers
Ook Cees Bol had iets te vieren. De renner uit Zaandam veroverde zaterdag in Reuver de leiderstrui op de Rus Pavel Sivakov en hield zijn opponent van het BMC Development Team een dag lang in de gaten. "Hij heeft me zeker vier, vijf keer getest op de beklimmingen. Onze opdracht was simpel. Ik moest altijd Sivakov volgen en Hartthijs de Vries moest zich richten op Kasperkiewicz en Van Schip. Gelukkig had ik er de benen ook voor vandaag." Bol kon zich na afloop voor het eerst laten huldigen als winnaar van een UCI-koers. "Heel mooi dat dit uitgerekend lukt in eigen land, in Olympia's Tour. Het was een zware week waarin je over veel verschillende kwaliteiten moest beschikken. Ik was er natuurlijk bij toen in de rit over de kasseien in Drenthe een kopgroep weg reed, heb een sterke tijdrit afgeleverd en dankzij de sprints mijn leiderstrui veroverd. Vandaag hield ik bovendien stand in Limburg. Een mooie zege om op mijn palmares te hebben."

Prof worden
De renner van het Rabo Dev Team heeft als ambitie om ooit prof te worden, zoals voor hem zo veel andere Nederlandse talenten al deden. "Ik verwacht dat niet al komend jaar, maar hoop komend jaar opnieuw een stap te zetten. Het is jammer dat dit team van Rabobank stopt, maar bij SEG Racing hoop ik me opnieuw te laten zien. Nu wacht het WK in Qatar, ik hoop dat we daar als Nederlands team ook een sterke wedstrijd kunnen neerzetten."

Foto: © Sportfoto 

 

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl