Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Degenkolb wint Munsterland Giro

Maandag 03 oktober 2016

Elite men - John Degenkolb wint in een regenachtig Munster de Munsterland Sparkassen Giro. Na een paar ereplaatsen in deze wedstrijd was de Duitse renner van Giant-Alpecin vandaag de sterkste.

Metec-TKH toonde zich nadrukkelijk met Sjoerd Kouwenhoven in de kopgroep. Hij deed een gooi naar de bergtrui maar greep daar net naast. Toch keek hij tevreden terug. "Dit was een mooie koers!. We hadden de opdracht om vandaag mee te zitten. We kwamen met een mooie groep vooruit, maar de sprintersploegen hielden de controle. De laatste 15 kilometers waren wel link met kasseien en bochten door de stad, de jongens die nog risico’s durfden nemen, reden het daar nog uit elkaar. Ik hoop dat we hier volgend jaar weer kunnen starten!’’.

Degenkolb is aan zijn laatste wedstrijden bezig voor Giant-Alpecin, maar gaf het team een mooi afscheidscadeau. De Nederlandse ploegleider van Giant-Alpecin - Arthur van Dongen - kon stralen in een regenachtig Munster. "Dit is een belangrijke wedstrijd voor ons in Duitsland. We wilden in de finale zoveel mogelijk mensen voorin hebben om John te omringen. Op de lokale ronden was het link, vanwege de regen en de kasseien. John werd goed bij gestaan en kon dat afronden." 

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl