Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Hoorn is derde in Sun Tour

Zondag 05 februari 2017

Elite men - Taco van der Hoorn zat mee in een kopgroep die stand hield tot het eind in de slotrit van de Herald Sun Tour. De neo-prof van Roompot-Nederlandse Loterij legde in Kinglake beslag op een derde plaats. Ian Stannard (Sky) eiste de dagwinst op.

Damien Howson werd eindwinnaar van de Australische rittenkoers, Martijn Tusveld (Roompot) was de beste landgenoot op de 23e stek.

Van der Hoorn was wat trots op zijn optreden vandaag. “Ik maakte deel uit van een kopgroep van achttien renners. In de laatste omloop van het finishparcours met een klim van 5 kilometer en een stijgingspercentage van 5% gemiddeld heb ik een paar keer aangevallen. De laatste versnelling van Ian Stannard was er helaas één te veel” zei Van der Hoorn over zijn sterke optreden rond Kinglake. De jonge debutant bij de profs finishte achter de routinier van Team Sky als derde. “Ik ben heel blij met dit resultaat, ook al was ik vrij dicht bij de overwinning. Wij verlaten Australië zo met een goed gevoel. De moraal om een goed seizoen te draaien met de ploeg is alleen maar toegenomen”.  



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl