Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vermeulen naar de zege in Glazen Stad

Zondag 09 april 2017

Elite men - Jeff Vermeulen kraaide het uit van plezier, want evenals in 2012 snelde hij in de 33e editie van de Omloop van de Glazen Stad naar de overwinning. De in het Drentse Exloo woonachtige Hoogvlieter liet in een zinderende sprint achtereenvolgens Patrick van der Duin (Baby Dump) en Gijs Meijer (Monkey Town) achter zich.

Tekst: Dan Rolandus; Foto: Wilma Broch

"Het frappante is dat je het hele jaar nauwelijks nog een massasprint heb gezien, dus had ik me voorgenomen om in een ontsnapping mee te zitten’’, verklaarde Jeff Vermeulen, die in 2011 en 2013 eveneens op het podium stond in het Westland, zijn race die zou leiden tot de overwinning. "Ik sprong gelijk mee en we waren met een mooi groepje, en later met zestien man meteen vooruit. Ik heb het in de finale slim gespeeld, wilde me niet kapot rijden omdat ik wist dat ik de snelste van de groep zou zijn. Ik had een dag eerder in de Braakman een slechte dag, maar voelde me nu redelijk fris.’’ De 28-jarige coureur van Destil-Jo Piels zit weer goed in zijn vel. "Ik klapte in februari op Lanzarote op een auto en liep daarbij een gebroken rib op. Ik ben de laatste twee weken pijnvrij, dus moet het maar weer gebeuren.’’

Vermeulen was in de 169 kilometer lange klassieker tussen de kassen van het Oost- en Westland na 50 kilometer op de Oude Leede mee gesprongen met Monkey Townrenner Gijs Meijer, die de koers openbrak. De twee kregen Ike Groen (Delta Cycling Rotterdam), Koos Jeroen Kers (Baby Dump), Jelle Wolsink (Volker-Wessels), Frank Thomson (De Kannibaal), Sjoerd Kouwenhoven (Metec-TKH) en Dennis Smit (HSK Trias/Mooi Jong) in hun wiel mee. De acht coureurs zouden 20 kilometer later gezelschap krijgen van Diederik Deelen (Westland Wil Vooruit), Tim Rodenburg (WASp), Dennis Bakker (Delta Cycling Rotterdam), Martijn Dijkstra (De Jonge Renner), Jasper Hamelink (Metec TKH), Patrick van der Duin (Baby Dump), Jordi van Loon (Destil-Jo Piels) en Melvin van Zijl (Vlasman). De zestien vooruit kregen de gang er weer goed in door het peloton met een maximale achterstand van 3.15 minuten volledig uit het wiel te rijden.

Steekspel

Bij het naderen van Den Haag, op zo’n 40 kilometer van de finish begon het steekspel met diverse demarrages. Dennis Smit was de eerst renner, die moest afhaken.  "Dit was mijn eerste klassieker in twee jaar’’, excuseerde de 36-jarige ex-kampioen van Nederland bij de elites zonder contract zich. De kopgroep was met nog 10 kilometer voor de wielen geslonken tot elf coureurs. Uitbraken van onder anderen de jarige Diederik Deelen en Sjoerd Kouwenhoven werden geneutraliseerd. "Ik heb het in de laatste kilometer nog geprobeerd, maar ik werd op driehonderd meter teruggepakt’’, baalde de coureur van Westland Wil Vooruit. Achtereenvolgens Jeff Vermeulen, Patrick van der Duin (Baby-Dump) en Gijs Meijer (Monkey Town) snelden op de Vogelaer in Kwintsheul naar het podium. "Ik voelde mijn benen niet, voelde dat ik rap was, maar wist ook dat Jeff sneller zou zijn’’, legde de coureur uit Nieuw-Roden zich neer bij de tweede plaats. "Maar toch, als je zo dichtbij bent wil je winnen, dus was het best even slikken. Ik wilde op 250 meter in het wiel van Jeff blijven, maar ik ging door de wind aan toen hij over mij heen kwam. Ik voelde me heel sterk, maar met Jeff naar de streep weet je dat het moeilijk kersen eten is. De ploeg heeft het uitstekend gedaan en Koos Jeroen Kers (,,we reden beiden ook de Braakman’’) heeft me ook perfect afgezet, dus moet ik uiteindelijk tevreden zijn met mijn tweede plaats, maar toch…. .’’ Gijs Meijer was weel content met zijn derde plaats. ,"Ik heb zelf de aanval geopend en als je dan in de finale nog kunt meedoen en ook nog kan mee sprinten voor de overwinning, mag je met zulke mannen op het podium niet ontevreden zijn’’, stelde de 19-jarige renner uit Oostwoud. ,,We draaiden goed rond, maar toen die acht man erbij kwamen heb ik geprobeerd om wat voor de finale over te houden. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik derde ben geworden.’’

Uitslag 33e Omloop van de Glazen Stad: 1. Jeff Vermeulen (Destil-Jo Piels) 168,5 kilometer in 3.44.13 uur, 2. Van der Duin ((Baby Dump), 3. Meijer (Monkey Town), 4. Kouwenhoven (Honselersdijk, Metec-TKH), 5. Groen (Delta Cycling Rotterdam), 6. Kers (Baby Dump), 7. Deelen (Westland Wil Voorui), 8. Van Loon (Destil-Jo Piels), 9. Van Zijl (Vlasman), 10. Bakker (Delta Cycling Rotterdam).

Foto: © Wilma Broch

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl