Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel wint in Belgium Tour

Donderdag 25 mei 2017

Elite men - Mathieu van der Poel heeft de tweede rit van de Belgium Tour gewonnen. De renner van Beobank-Corendon won de sprint van een elite-groepje door Philippe Gilbert en Wout van Aert voor te blijven.

Van der Poel zwaait daarmee af met een zege. Na vandaag reist de Brabander af naar de wereldbeker MTB in Albstadt.

"Ik wist dat deze aankomst me zou liggen”, zei Van der Poel na afloop. “Deze etappe had ik vooraf aangeduid. De Kemmelberg is een ideale explosieve helling voor crossers. De ploeg zette mij perfect af aan de voet. Na de Kemmelberg had ik al snel door dat de groep te groot was. Het draaide niet, maar plots raakten we met dertien voorop en die samenwerking verliep wel vlot.”

In de aanloop naar de sprint werd het hectisch. “Sommige renners lieten een gat vallen en het was niet simpel om het juiste wiel te kiezen. Ik koos dat van Wout en ik voelde dat er nog een versnelling in de benen zat. Ik moest toen enkel Gilbert nog afhouden en dat lukte. Dat het jammer is dat ik de ronde nu verlaat om richting Albstadt te vertrekken? Dat is vooraf zo bepaald en ik ben vooral blij dat ik deze etappe heb kunnen winnen.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl