Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Koen Bouwman wint bergklassement Dauphiné

Zondag 11 juni 2017

Elite men - Met de eersten in koers kon Koen Bouwman zich niet meer bemoeien. Maar ver achter dag- en eindwinnaar Jakob Fuglsang wist de Achterhoeker van Lotto-Jumbo wel het bergklassement in het Criterium du Dauphiné in de wacht te slepen.

Eerder in deze week won hij een rit in deze WorldTour-wedstrijd. Normaal gesproken komt Bouwman als knecht in actie. Maar in deze wedstrijd mocht hij zijn eigen kans gaan. Een kans die hij met beide handen greep.

“Dit was de mooiste week uit mijn wielercarrière tot nog toe”, zei Bouwman nadat hij de bolletjestrui in ontvangst had genomen. “Vandaag lukte het niet mee te zitten in de vlucht. Het was vanaf kilometer nul direct volle bak koers. De ploegleider zei dat ik de leiding in het bergklassement zou behouden, maar dat ik op de slotklim wel alles moest geven. Aan de voet van de slotklim had ik meer dan achttien minuten achterstand en ik moest zorgen dat ik op tijd binnenkwam. Ik ben uitgeput, maar ook heel erg blij.” 

Ook Sam Oomen imponeerde, vandaag was in de laatste bergrit vijftiende.  In het eindklassement was de jonge Brabander veertiende. Stef Clement eindigde als zestiende.

Foto: © ASO/Alex Broadway

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl