Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlanders op vinkentouw na ploegentijdrit Vuelta

Zaterdag 19 augustus 2017

Elite men - De openingsploegentijdrit van de Ronde van Spanje is gewonnen door BMC. Quick-Step Floors - de ploeg van Niki Terpstra - eindigde als tweede op zes seconden.

Sunweb - de ploeg met Wilco Kelderman in de gelederen - werd derde.

Bij LottoNL-Jumbo was er minder reden tot juichen, de ploeg werd vijftiende.  Daar was wel een gegronde reden voor. De ploeg ging voortvarend van start totdat Antwan Tolhoek na drie kilometer in een put reed en over de kop sloeg. “Ik hoorde achter me een valpartij”, beschreef kopman Steven Kruijswijk de situatie na afloop. “Floris De Tier ging ook onderuit. We waren daardoor meteen twee renners kwijt. De tijdrit was toen om zeep. Dit is een slecht begin.”

De ploeg probeerde het beste ervan te maken. “De organisatie was echter weg en dan wordt het heel lastig. We hebben ons best gedaan, maar dit is niet de start waarop we gehoopt hadden. Gelukkig zijn er nog twintig dagen. We moeten dit zo snel mogelijk vergeten. Er komen nog voldoende kansen. Je verliest die secondes natuurlijk liever niet, maar het is nu eenmaal zo. Hopelijk herstellen de jongens die gevallen zijn snel.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl