Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nummer 3 voor Nibali

Vrijdag 18 juli 2014

Elite men - Wie nog twijfelde aan de suprematie van Vincenzo Nibali, moet in de 13e rit van Saint-Etienne naar de top van Chamrousse overtuigd zijn geraakt van de kracht van de drager van de gele trui. Hoewel de Italiaan in de slotklim alleen kon rekenen op hulp van zijn ploegmakker Kangert - Scarponi had geen beste dag en Fuglsang werd slachtoffer van een valpartij - maakte hij in zijn eentje korte metten met zijn tegenstanders. Zijn naaste rivaal Richie Porte kwam al verrassend snel op de laatste klim in moeilijkheden. Gesteund door Nieve en Thomas kwam de Aussie op zo'n grote afstand boven dat hij zelfs uit de toptien duikelde.

De Tsjech Konig (NetApp) en de Pool Majka (Tinkoff) leken nog voor een verrassing te gaan zorgen in deze zware etappe, terwijl ook Ten Dam in hun spoor een prima finale reed. Maar Nibali, Valverde en Pinot gingen op tijd in de reactie. Toen Nibali merkte dat het duo niet snel genoeg ging, maakte hij zelf de sprong naar voren. Hij bereikte het duo in de spits, bleef even bij hen en trok toen zelf door. Hoewel hij nooit erg ver wegreed was het toch duidelijk dat hij op weg was naar zijn derde ritzege in deze Tour, die de kopman van Astana nu al op zak lijkt te hebben. Valverde is nu 2e in de stand. Hij heeft een krappe bonus op de twee jonge Franse kemphanen Bardet en Pinot, die de komende dagen nog een felle strijd zullen uitvechten voor een plaats op het podium in Parijs en de witte trui.

Bauke Mollema was in de slotklim geen moment in staat om zelf de touwtjes in handen te nemen, in tegenstelling tot zijn ploegmakker Ten Dam. Die ging zelfs in de aanval en sleepte er uiteindelijk een mooie 8e plaats uit. Bovendien schoof hij op van de 17e naar de 12e plaats in de stand. Mollema werd op 2.09 13e, maar schoof door de inzinking van Porte (die van de 2e naar de 16e plaats duikelde) op naar de 7e plaats in het klassement: zijn derde verbetering op rij. Voor beide Nederlanders van Belkin lonkt dus nog altijd een klassering in de toptien in Parijs. Morgen nieuwe kansen in de 14e rit van Grenoble naar Risoul, met opnieuw een finish bergop.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl