Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

'We waren gewoon niet goed genoeg'

Zondag 28 september 2014

Elite men - De Nederlanders konden niet hun stempel drukken op het wereldkampioenschap voor de profs in Ponferrada. Bauke Mollema (achttiende) was uiteindelijk de beste landgenoot. De wereldtitel ging naar de Pool Michal Kwiatkowski die de concurrenten verraste met een vroege uitval en stand hield.

Bauke Mollema miste op de laatste beklimming net de groep die uiteindelijk sprintte om zilver. "Ik was net niet goed genoeg om dat moment, het gat viel bij mij. Zit ik er daar bij, dan zit er minimaal top tien in. Natuurlijk baal ik daar van. Maar de sterkste heeft vandaag gewonnen. Als je al in de afdaling van de voorlaatste beklimming weg rijdt en dan vervolgens die voorsprong vast kunt houden helemaal tot het einde, dan ben je gewoon de sterkste. Ik had vandaag niet de benen om voor de prijzen mee te doen."

Onzichtbaar

Tom Dumoulin was nog wat harder in zijn oordeel: "We waren onzichtbaar en simpelweg niet goed genoeg. Dat is een harde maar ware constatering. Bauke en ik hebben in de voorlaatste ronde overlegd over een mogelijk scenario om eerder aan te vallen, maar hadden allebei niet wat extra's in huis. Toen hebben we besloten dat we tot het laatst zouden wachten. Maar toen bleken we niet goed genoeg om te volgen, helaas. Ik vind dat teleurstellend ja. We hadden een sterke selectie, maar waren op de dag zelf niet zo sterk als we moesten zijn."

'Niet iedereen had zijn dag'

Bondscoach Johan Lammerts vond de vijfde ronde voor het einde achteraf een sleutelmoment. "We wilden daar de koers hard maken, omdat we ons op die manier in een kansrijke positie probeerden te krijgen. Maar de Italianen namen over. Op zich was dat niet slecht omdat zij  op dat moment ons plan hielpen uitvoeren, maar later bleek dat bij ons een aantal renners hun dag niet hadden. Mollema en Dumoulin waren sterk, Wout Poels kon volgen, maar Pieter Weening, Steven Kruijswijk en Tom-Jelte Slagter waren niet in hun besten doen. Vervolgens offerde Wilco Kelderman zich heel goed op door Bauke Mollema een wiel af te staan, maar dat gaf aan dat hij zich ook niet super voelde. Het was niet aan Bauke en Tom om dan de koers hard te maken en daardoor konden we niet ons plan uitvoeren zoals we van plan waren. Dat is heel jammer, natuurlijk vloek ik daar inwendig over, maar de renners moeten wel over de goede benen beschikken. Misschien is de lekke band van Bauke net beslissend geweest of brak het ons op dat we in de breedte niet sterk genoeg waren."

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl