Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wouter Mol naar De Rijke

Dinsdag 21 oktober 2014

Elite men - Wouter Mol rijdt komend seizoen bij De Rijke. De Noord-Hollander vond het afgelopen seizoen onderdak bij Veranclassic-Doltcini, maar droeg daarvoor het tricot van Vacansoleil-DCM, waar hij samen werkte met Frank Kwanten, de nieuwe manager van De Rijke.

Mol reed vijf seizoenen voor de Vacansoleil-formatie. Hij won onder meer de Grote Prijs Jef Scherens (2008) en de Ronde van Qatar (2010). Toen de ploeg van Daan Luijkx in 2014 ophield te bestaan, verkaste Mol naar het continentale Belgische team. Bij Cyclingteam De Rijke hoopt hij weer op zijn oude niveau terug te komen en voornamelijk in de UCI 1.1 koersen te schitteren. "Ik heb die wedstrijden al vaak op het podium gestaan, maar ik wil er nu weleens een winnen. Verder is net NK een doel voor komend jaar. Maar vooralsnog wil ik een goede winter draaien, want dat is door verschillende oorzaken ook al twee jaar geleden."

Leider

Volgens teammanager Frank Kwanten is Mol de leider die zijn ploeg komend seizoen nodig heeft. "Wouter geeft rust, brengt een hoop ervaring mee en zorgt voor balans in de ploeg. Daarnaast is hij zeer gemotiveerd en breed inzetbaar. Hij is een belangrijke schakel in de mix van ervaren renners en jonge talenten, die een stap omhoog willen maken." Eerder legde  het team al Taco van der Hoorn en Robbert de Greef vast.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl