Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Geen hindernissen voor rentree Topcompetitie

Dinsdag 18 november 2014

Elite men - De Topcompetitie voor mannen op de weg kan in 2015 ingevoerd worden. Na bijeenkomsten met de organisatoren en beoogde deelnemers lijkt niets een rentree van deze reeks nog in de weg te staan. De KNWU en de particuliere initiatiefnemers zagen geen hindernissen opgeworpen worden.

Organisatoren en teams wilden bij de bijeenkomsten vooral weten of zij op extra kosten moesten rekenen om mee te doen aan de competitie. Dat was volgens initiatiefnemer Flavio Pasquino niet het geval. Wel gaat hij op zoek naar sponsoring om uit de kosten te komen voor zijn geplande video-reportages. De Topcompetitie gaat bestaan uit een deels vast deelnemersveld met daarin de continentale teams van SEG Racing, Parkhotel Valkenburg, Baby-Dump, Metec, Piels, Rabobank en De Rijke plus een nog onbekend aantal clubs. De ploegen mogen maximaal drie wedstrijden uit de reeks schrappen.

Roompot Orange

Roompot Orange zal niet tot de vaste deelnemers behoren, het nieuwe pro continentale teams zal wel aan een aantal 1.2-wedstrijden deel nemen in Nederland. Ook stelt men de hoofdprijs beschikbaar: een profcontract. Omdat men alleen Nederlandse renners onder contract wil, kan de topcompetitie ook alleen maar door een Nederlander gewonnen worden. De KNWU gaat nog kijken hoe men dat reguleren kan. Dat geldt ook voor de invoering van een leiderstrui. "Officieel is dat verboden door de UCI, maar we gaan kijken of daar een uitzondering voor gemaakt kan worden. Als die algehele uitzondering niet komt, zullen we op de flexibiliteit van de juryvoorzitters bij de individuele wedstrijden moeten hopen" zegt Henk van Beusekom, manager Sport van de KNWU. Ook bij de topcompetitie voor vrouwen is er al enkele jaren sprake van een leiderstrui. Van Beusekom zegt namens de bond graag mee te willen werken. "Het plan is laat ontstaan, maar als de betrokken partijen enthousiast zijn, is er voor ons geen reden om het plan een strobreed in de weg te leggen. Wel moeten wij ervoor zorgen dat er bepaalde regels gehanteerd worden. Met het maken van de reglementen zijn we druk bezig. Ook helpen we nog zoeken naar een kandidaat voor een ploegentijdrit en een eventuele klimtijdrit."

Overwegend enthousiast

De reacties bij de ploegleiders waren maandavond overwegend enthousiast. Wel sprak manager Ton Welling (nu van het Koga Cycling Team) van SEG Racing zijn teleurstelling uit over het feit dat er geen buitenlandse renners kunnen mee doen voor de eindzege. "We hebben een internationaal team en dan is het jammer dat we bij de opstelling of bij de wedstrijdtactiek rekening moeten gaan houden met de nationaliteit van de renner. Zeker als straks de Nederlandse winnaar van de Topcompetitie ook een andere aanbieding heeft en helemaal geen gebruik maakt van het aanbod. Maar dat neemt niet weg dat we het een sterk initiatief vinden." De reeks zal bestaan uit .2-wedstrijden uit de UCI Europe Tour en enkele nationale wedstrijden.

Lees ook:

http://www.cyclingonline.nl/artikel/5308_plannen_voor_terugkeer_topcompetitie_mannen.html



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl