Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boom vierde in Parijs-Roubaix

Zondag 12 april 2015

Elite men - Lars Boom heeft net naast het podium gegrepen in Parijs-Roubaix. de renner van Astana werd vierde. De zege ging naar John Degenkolb van Giant-Alpecin. Zdenek Stybar ging als tweede mee op het podium.

Greg van Avermaet werd derde. Degenkolb volgde op de erelijst Niki Terpstra op. De renner van Etixx-QuickStep werd nu vijftiende. Koen de Kort (links op de foto) deelde na afloop in de feestvreugde van zijn Duitse kopman. "We wisten dat het mogelijk was om te winnen na zijn tweede plaats van vorig jaar, maar het dan ook nog realiseren, is een ander verhaal natuurlijk. Ons plan was duidelijk en ik had een goede dag. We waren nog met vijf in de finale om John bij te staan en konden de wedstrijd goed controleren. Toen ik via de communicatie hoorde dat hij gewonnen had, was ik zó blij." 

Boom baalt

Voor Boom was de vierde plaats frustrerend. "Er waren veel valpartijen en ik heb vanwege de wind veel kracht moeten verspillen om in de koers te komen. Toen moesten we lang volle bak rijden om terug te komen aan kop en als je dan de sprint moet aangaan met Degenkolb is ’t wel gelopen. “Ik had gehoopt nog iets uit de sprint ter persen, dus dat was wel jammer. Ik rij om te winnen en daar zat ik vier meter vanaf" zei de renner van Astana tegen Omroep Brabant.

Foto: © ASO

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl