Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Poppel en Terpstra juichen in Tour de Wallonie

Woensdag 29 juli 2015

Elite men - Niki Terpstra heeft de Tour de Wallonie op zijn naam gebracht. De Nederlands kampioen van Etixx-QuickStep veroverde op de eerste dag van deze vijfdaagse etappekoers de leiderstrui en zag deze ook op de slotdag niet meer bedreigd worden.

Terpstra won eerder dit seizoen een etappe en het eindklassement van de Tour de Qatar en won de nationale titel in de wegwedstrijd in de straten van Emmen. Ook Danny van Poppel was eerder deze week al aan het feest, hij won ook de tweede rit in deze ronde. "Ik ben goed in oplopende aankomsten, dus ik besloot mijn kans te wagen" zei Danny van Poppel na afloop. "Ik ging volle bak de klim op. Bovenop keek ik om of Gilbert in mijn wiel zat, want dan zou het voorbij zijn. Maar ik had een gat en ben zo hard mogelijk door gegaan. Het was nog een eind naar de streep, maar ik kon het houden." 

Terpstra tevreden

Niki Terpstra was ook tevreden. "Het was niet gemakkelijk om direct vanaf dag 1 die gele trui vast te houden. Vandaag was een lastige dag qua zwaarte van het parcours, maar ik kon op mijn team rekenen, zoals ik de hele wedstrijd al kon. Dit is ook hun zege. Het is mooi om nu mijn derde etappewedstrijd uit mijn loopbaan te winnen, na twee eindzeges in Quatar, en dat ook nog eens op een heel ander terrein."

Foto: © Etixx-QuickStep/Tim de Waele

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl