Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Poels wint Valencia, Groenewegen tweede in slotrit

Zondag 07 februari 2016

Elite men - Wout Poels heeft de Ronde van Valencia op zijn naam gebracht. De renner van Team Sky - winnaar van twee ritten - zag zijn leiderstrui in de door Stijn Vandenbergh gewonnen slotetappe niet meer in gevaar komen.

De Vlaming bleef net de sprinters voor en hield zo Dylan Groenewegen (Lotto-Jumbo) van een tweede ritoverwinning. Raymond Kreder (Roompot-Oranje Peloton) werd derde. Groenewegens ploegleider Merijn Zeeman zag zijn ploeg vallen in de aanloop naar de finale. “We kenden tegenslag in de afdaling van de Alto Oronet. Vijf renners van onze ploeg schoven onderuit waaronder Paul Martens en Tom Leezer. Dylan had niets aan zijn fiets en kon snel verder maar de rest stond stil . Dylan kon nog aansluiten bij de eerste groep maar zat geïsoleerd want de andere jongens konden nooit meer terugkeren. Dan is het extra zuur als je vandaag tweede wordt.”

Groenewegen klopt Bouhanni

“Cofidis vroeg om mee te helpen, maar mijn jongens lagen allemaal op de grond”, zei Dylan Groenewegen. “We zaten goed gegroepeerd toen we plots met de hele groep onderuit gleden. Ik kon snel weer op de fiets springen. Ik heb toen mijn eigen koers gereden. Het is jammer dat ik niemand mee had, misschien was het dan anders gelopen. Maar sterk van Stijn dat hij vooruit bleef. Bouhanni probeerde me nog vast te zetten maar dat lukte niet. Ik kwam er gemakkelijk voorbij en won de peloton sprint.” 

Foto: © Lotto-Jumbo Cycling Team

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl