Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Prominententoer Montferland met rensters WaowDeals

Maandag 07 mei 2018

EK Alkmaar - In 2017 organiseerde de TC de Liemers  een NK toertocht. De deelnemers kregen daarbij de kans om zelf het NK parcours aan den lijve te ondervinden.  Mede door het enthousiasme van de deelnemers gaan we door en worden er ook in 2018 voor de dames en heren op de racefiets twee tochten georganiseerd. De ‘sportieve’ en de ‘uitdagende’ toertocht. Dit jaar op zaterdag 23 juni met medewerking van onder anderen Marianne Vos.

De Prominententoer verwelkomt enkele bijzondere gasten. Op zaterdag 23 juni gaan namelijk verschillende rensters van WaowDeals Pro Cycling van start. Onder meer Sabrina Stultiens (zevende in Waalse Pijl), Riejanne Markus (vierde in de Amstel Gold Race) en Marianne Vos (Europees kampioen) doorkruisen het Montferland. 

Ook haar ploeggenoot Anouska Koster keert graag terug. “Het is hier een mooie streek om je kilometers te maken. In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap, vorig jaar, ben ik hier geweest voor een verkenning. Tijdens het kampioenschap was het echt afzien en heb ik weinig van al het moois kunnen genieten. In de Prominententoer hoop ik dat wel te kunnen”, zegt de Friezin, die in ’s-Heerenberg een zilveren medaille won. 

Tijdens de Prominententoer is het grootste deel van het team van ploegleider Jeroen Blijlevens aanwezig in Montferland. Deelnemers aan de tocht kunnen met hen meerijden en onderweg een praatje aanknopen. La Vos, het kledingmerk van Marianne Vos, komt in de aanloop naar de Prominententoer met een speciale actie voor fietsende vrouwen. Houd daarvoor de websites van La Vos en WaowDeals Pro Cycling in de gaten.

Sportieve toertocht (75 km) en Uitdagende toertocht (105 km)

Beide toerritten worden voor een deel over het geaccidenteerd NK parcours van 2017 verreden. Maar ook krijgen de deelnemers in beide gevallen prachtige uitzichten binnen en buiten de gemeente Montferland voorgeschoteld. Je zult Montferland van zijn mooiste kant te zien krijgen! Beide routes worden op GPS beschikbaar gesteld. Er is geen bewegwijzering. De wegkapiteins van TC de Liemers kennen de route natuurlijk ook!

Fietsen op je eigen niveau

Het is natuurlijk het leukst als je op je eigen niveau kunt fietsen. Daarom kun je bij het inschrijven aangeven bij welke snelheidsgroep je wilt deelnemen. Je kunt kiezen uit een gemiddelde snelheid van 26, 28 of 30+ per uur.

• Gratis kop koffie/thee bij ontvangst

• Gratis verzekering voor NTFU-leden 

• Goede verzorgingspost onderweg

• Stuurbordje voorzien van jouw naam

• Route is op GPS

• Overheerlijke pastamaaltijd na afloop

• Meerijden met (prominente) wegkapiteins (in groepen van ca. 18 personen)

• Wielertafel met diverse (oud) profwielrenners

• Een onvergetelijke ervaring!

 

​De start en finish is bij Partycentrum Plok in Didam aan de Dijksestraat 52. Het startbureau zal om 07.30 uur geopend zijn waar je jouw startbewijs (stuurbordje) kunt ophalen. Om 08.30 uur is het startschot en gaan de verschillende groepen op pad. Hierbij zal de snelste groep als eerste van start gaan.

Inschrijven

 

 Eerder...

EK Alkmaar Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl