Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Cat Eye Quick - überhip kilometers wegtrappen

Vrijdag 23 november 2018

Products - Om in 2018 nog met een 'ouderwetse' analoge draadloze fietscomputer te komen moet je lef hebben. En dat is precies wat het Japanse Cat Eye heeft gedaan met de lancering van hun 'Quick' fietscomputer.

Een afneembare design fietscomputer, met een uberhippe uitstraling en voorzien van goed leesbare, licht op een donkere achtergrond, digitale cijfers. Montage en installatie is een fluitje van een cent, binnen 5 minuten heb je alle onderdelen aan de fiets zitten. Het lastigste onderdeel is het instellen van de wielmaat, maar met de online gedownloade Nederlandstalige gebruiksaanwijzing (de bijgeleverde heeft zulke kleine letters dat het alleen met een vergrootglas valt te lezen) is dat ook zo gedaan. Een simpele slinger aan het voorwiel is voldoende om te testen of de sensor connect met de fietscomputer. 

Dan de hamvraag, is de Cat Eye Quick betrouwbaar? 100% betrouwbaarheid bestaat niet, niet bij analoge draadloze apparaten, niet bij ingewikkelde GPS gekoppelde apparaten. Op mijn test leg ik afstand en tijd vast met 4 verschillende apparaten. De Quick, een Sigma Rox12, een Polar M460 en de Strava app op mijn telefoon. De snelheden en gereden afstand verschillen licht, als ik met de Quick 30 fiets geeft de Rox12 29,8 aan, de Polar 30,1 en schommelt de Strava app tussen de 29,5 en 30,2. Ik keur het goed. 

De Cat Eye Quick heeft 5 functies: huidige, gemiddelde en maximum snelheid, afstand rit, totale afstand, bewegingstijd en een klok. De verschillende schermen zijn met één knop te bedienen. De Quick start zoals de meeste analoge fietscomputers vanzelf zodra de wielen bewegen en de magneet langs de sensor komt. Het formaat is bescheiden, net als het gewicht, 93.5 X 54 X 36mm en 24 gram. De batterij van de Quick gaat volgens de leverancier zo'n jaar mee bij en dagelijks gebruik van 1 uur terwijl de sensor rond de 10.000 kilometer mee moet gaan.

Kortom, de Cat Eye Quick is een leuk en kek fietscomputertje dat ontworpen is voor de serieuze fietser, maar ook voor dagelijks gebruik op een hippe stadsfiets. Voor de prijs hoef je het niet te laten, de richtprijs is rond de 50 euro. 

Meer infoEerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl