Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hoogerland soleert naar overwinning in Ouddorp

Zaterdag 30 november 2019

Blog - Johnny Hoogerland heeft de Strandcross C-Side van Ouddorp gewonnen. De Zeeuw, die uitkomt voor Invicta Watches, soleerde na de Strandrace van Katwijk naar zijn tweede strandoverwinning.  Ines Klok uit Vierpolders zegevierde bij de vrouwen.

Tekst en foto: Dan Rolandus

"Het was een mooi technisch rondje, met dat loopstuk loodzwaar, maar ik ben voor morgen in De Panne in elk geval warm gedraaid’’, keek Johnny Hoogerland al uit naar de Belgische strandrace. Team Invicta Watches dicteerde het eerste strandcriterium van de tweede editie van de RegioBeachraces op het zonovergoten Noordzeestrand voor de kust van Goeree van start tot finish. De Zuidlandse broers Daan (Alecto Cycling) en Ron van Sintmaartensdijk (Willebrord Wil Vooruit) probeerde de overmacht van de Brabantse wielerequipe te verstoren. Johnny Hoogerland vertrok in de voorlaatste ronde uit een kopgroep van zeven met verder Sjors van Zandbeek, Robbie Gevers, Ronan van Zandbeek en Bas Nieuwkoop (allen Invicta Watches) en begon aan zijn succesvolle solo.

De voormalige prof van Vacansoleil en Roompot-Oranje Peloton, overgekomen vanuit Velden am Wörthersee in Oostenrijk, nam Daan van Sintmaartensdijk (tweede) en Sjors van Zandbeek mee op het podium. ‘’Het was in het begin met al die ‘gele mannen’ best lastig. Ik ging eigenlijk te hard van stapel, wilde die mannen van Invicta uit elkaar rijden. Na het technische deel heb ik nog een groot gat moeten dichtrijden waarna ik het in de sprint won van Robbie Gevers en die andere jongen (Sjors van Zandbeek, DR). Deze race was een mooie opwarmer voor morgen in Scheveningen’’, aldus Daan van Sintmaartensdijk.

Ines Klok (Cyclingteam Flakkee) uit Rockanje zegevierde bij de vrouwen door achtereenvolgens Celine van Houtum (Invicta Watches) en Patricia Doorn (Cyclingteam Flakkee) achter zich te laten.

Uitslag Strandcross C-Side van Ouddorp licentiehouders: 1. Johnny Hoogerland (Velden am Wörthersee O.), 2. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland), 3. Sjors van Zandbeek (Heeswijk-Dinther), 4. Robbie Gevers (Schijndel), 5. Bas Nieuwkoop (Roosendaal), 6. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 7. Roel van Sintmaartensdijk (Zuidland), 8. Ramon Vleugel (Goes), 9. Jordi Talen (Spijkenisse), 10. Tim van Daele (Burcht B.). Vrouwen: 1. Inis Klok (Vierpolders), 2. Celine van Houtum (Schijndel), 3. Patricia Doorn (Melissant). Basisleden: 1. Dirk Verstraate (Middelburg), 2. André van den Nieuwendijk (Ouddorp), 3. Jan David van Keulen (Stellendam), 4. Kees Spuij (Stellendam), 5. Marco Snoek (Brielle). Dan Rolandus.

 

  Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl