Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Dylan van Baarle: ‘Constant genoeg om prof te worden’

Dylan van Baarle: ‘Constant genoeg om prof te worden’

Zaterdag 18 mei 2013

Interviews - Dylan van Baarle heeft met opnieuw een sterk optreden in Olympia’s Tour laten zien klaar te zijn voor de profs. Maar de renner van het Rabobank Development Team wil afscheid nemen met een sterk beloftenjaar. Zijn pijlen zijn met name op het WK Tijdrijden in Toscane gericht.

Als titelverdediger van start gaan in Olympia’s Tour voelde niet als een zware last voor de renner uit Zoetermeer. Het vertrouwen was er na een seizoen met zeges in de Ster van Zwolle, de Dorpenomloop Rucphen en een tijdrit in de Tour de Bretagne. “Ik wilde een constant seizoen draaien in 2013 en tot nog toe is dat goed gelukt. Dan raak je ook niet direct in paniek als het in de proloog niet lukt om te winnen. Ik had niet helemaal mijn dag en er viel sowieso in zo’n korte openingstijdrit niet veel tijd te verdienen. In de waaieretappes kon ik goed van voren stand houden en mijn boniseconden mee pikken. Vervolgens was het vizier natuurlijk vooral gericht op de laatste twee dagen, daar kwam het op aan.”

Mooiste scenario

De Limburg-etappe van Bocholtz naar Voerendaal werd door de regen en de zwaarte van het parcours een ware helletocht. Van Baarle kwam als de grote winnaar van deze rit naar voren en verstevigde in de tijdrit zijn leidende positie alleen maar verder. “Het heeft zeker iets extra’s als je op die manier de trui naar je toe kan trekken. Het was echt slecht weer en de route was op zich al zwaar genoeg. Als je dan solo naar de finish kunt rijden om zo de leiding te pakken, is dat misschien wel het mooiste scenario. Dan begin je ook anders aan zo’n tijdrit: niet als degene die de trui moet pakken, maar als de man die hem al om de schouders heeft.”

Profavontuur bezegeld

Op de slotdag werd ook bekend dat de renner van het Rabobank Development Team in 2014 en 2015 het tricot van Garmin-Sharp om de schouders mag trekken. Daarmee is zijn profavontuur bezegeld. ,,Natuurlijk is dat een bijzonder moment. Voor aanvang van het seizoen weet je dat er interesse is en dan maak je samen met je management een lijstje van teams waar je graag wilt rijden. Daar stond Blanco op, maar ook zeker Garmin-Sharp. Mijn managers van SEG Cycling kennen Jonathan Vaughters goed en hij hen en dat zorgt voor onderling vertrouwen. Ik weet wat ik mag verwachten de komende jaren en dat ik me mag gaan ontwikkelen in één van de sterkste ploegen van de wereld. Toen de interesse concreet werd, heb ik dan ook niet meer getwijfeld. Ik hoop me daar de komende jaren vooral als renner voor de klassiekers te ontwikkelen.”

WK Tijdrijden Toscane

Voorlopig  is zijn vizier nog gericht op de beloftencategorie. “Ik ben al vanaf mijn zege in de Ster van Zwolle aan een heel constant seizoen bezig, die lijn hoop ik nog door te trekken richting de Nederlandse kampioenschappen van eind juni. In de tweede helft van het seizoen is het wereldkampioenschap tijdrijden in Toscane een groot doel, ik hoop me daar in de strijd om de regenboogtrui te mengen. Dat wil overigens niet zeggen dat ik me alleen ga richten op het rijden van tijdritten, ik hoop gewoon mijn overwinningen en korte klasseringen mee te pikken, ook in wedstrijden als de Tour de l’Avenir. Ik denk dat dit goed te combineren zal zijn. Pas na het seizoen gaat de knop om. Als mijn doelen – in ieder geval deels – zijn bereikt. Eind 2012 was ik gewoon nog niet uitgeleerd en waren mijn prestaties nog niet zo stabiel. Als dit seizoen voorbij is, is het gewoon tijd voor die nieuwe uitdaging.”

 

Foto (C) Sportfoto

 Eerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl