Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Giro: Clement achtste in tijdrit, Gesink verliest tijd

Donderdag 23 mei 2013

Elite men - In de Vincenzo Nibali gewonnen klimtijdrit, zat Stef Clement opnieuw bij de beste tien renners. De Blanco-coureur noteerde op het 20,6 kilometer lange parcours tussen Mori en Poisa de achtste tijd. Robert Gesink werd 29ste en zakte naar de twaalfde plek in het algemeen klassement.

Clement, die al vijfde werd in de eerste individuele tijdrit, stond lange tijd aan de leiding. Damiano Caruso (Cannondale) was de eerste renner die onder zijn tijd dook, daarna waren ook nog een aantal klassementstoppers sneller dan de Nederlander. Uiteindelijk moest hij 1.36 toegeven op Vincenzo Nibali, die zijn leidende positie in het algemeen klassement verstevigde.

Gesink verliest tijd
Robert Gesink was 2.55 langzamer dan Nibali. De Blanco-kopman eindigde daarmee als 29ste en werd in het klassement bijgehaald door Samuel Sanchez (Euskaltel) en Domenico Pozzovivo (AG2R). Gesink is nu twaalfde, en is 45 seconden verwijderd van de nieuwe nummer tien, Sanchez.

Kelderman en Kruijswijk in orde
Wilco Kelderman noteerde een knappe veertiende tijd in de rit tegen de klok. Hij gaf 1.59 toe op Nibali. In het algemeen klassement blijft hij achttiende. Steven Kruijswijk werd 27ste in de tijdrit en staat 24ste in het klassement.

Foto (c): SirottiEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl