Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin pakt zilver op olympische tijdrit

Woensdag 10 augustus 2016

Elite men - Tom Dumoulin heeft de olympische tijdrit met een zilveren medaille afgesloten, de derde wielermedaille van Nederland. De titel ging naar Fabian Cancellara, op wie de Limburger 47 seconden toe gaf.

Chris Froome veroverde het brons. Nederland doet het nu al beter op de Olympische Spelen in vergelijking met Londen met goud, zilver en brons. Vier jaar geleden was er goud en twee keer brons voor oranje. Nu moeten de baanrenners, BMX-ers en MTB-ers nog in actie komen. 

"Ik heb alles gegeven en ben trots op mijn veerkracht, maar ik kwam voor meer" zei Dumoulin realistisch na afloop. "Iedereen kan me zeggen dat het heel knap is wat heb gepresteerd en dat is het ongetwijfeld, maar bij mij overheerst nu eenmaal de teleurstelling op dit moment." Dumoulin was de enige Nederlandse deelnemer na de afzegging door Wout Poels, die zich niet fit genoeg voelde na zijn val in de wegwedstrijd van zaterdag.

Bondscoach Johan Lammerts leek zilver vandaag het maximaal haalbare voor Dumoulin. "We stuitten hier vandaag nu eenmaal op een formidabele tegenstander. Deze zilveren medaille was grote klasse gezien het voortraject van Tom" zei hij verwijzend naar de blessure die Dumoulin opliep in de Tour.

Foto: © Sportfoto

 Doe mee aan ons Vuelta-spel



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl