Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Schip wint Ronde van Drenthe

Zaterdag 11 maart 2017

Elite men - Jan Willem van Schip heeft de Ronde van Drenthe gewonnen. De renner van Delta Cycling rekende in de straten van Hoogeveen af met Twan Castlijns van Lotto-Jumbo.

Van Schip en Castlijns reden een dag lang met Julius van den Berg (SEG Racing) op kop, maar wisten hem in de slotfase af te schudden. Van Schip - vorig jaar nog ritwinnaar in Olympia's Tour - reed de slotkilometers op kop met Castelijns in zijn wiel. "Ik denk ik rijd gewoon door, reed door de kramp heen, maar boek hier een overwinning in het echte werk.  Daar heb ik heel hard voor gewerkt deze winter." Van Schip zette zich nadrukkelijk op de kaart met die inspanning in Drenthe. "Ik wil per 1 januari 2018 prof zijn. Misschien had dat er nu al wel in moeten zitten, maar ik reed vorig jaar te laat in het seizoen goed om nog een plek af te dwingen" aldus de renner van Delta, die vorig jaar op de Olympische Spelen in Rio reed op de ploegachtervolging. "Ik heb een specialiteit om in de laatste twintig kilometer heel hard te kunnen rijden, te blijven geven, dat heb ik hier laten zien. En natuurlijk maakt een 1.1-zege meer indruk in een veld als deze dan een .2-wedstrijd of een vrije klassieker. Ik hoop dat ik wat heb kunnen laten zien wat de profteams heeft kunnen overtuigen, maar een telefoontje heb ik nog niet gehad. Maar ik heb meer doelen, waaronder het WK Baan in april en de Arno Wallaard Memorial, mijn thuiskoers."

Druiven zuur

Voor Twan Castelijns waren de druiven zuur in Drenthe. "Ik had natuurlijk nooit gedacht dat we 200 kilometer weg zouden blijven. Toen Jan Willem op vier kilometer van de streep nog eens versnelde, moest ik alle zeilen bijzetten om er bij te blijven. Vervolgens koos ik ervoor om in zijn wiel te blijven en wilde ik proberen me te sparen om hem in de sprint te verslaan. Ik ging echter iets te vroeg aan en gaf hem kans terug te komen. Het was zeker geen onverdiende zege, maar ik neem mezelf wel kwalijk dat ik het niet af gemaakt heb. Misschien mis ik de ervaring van de afgelopen periode waar het gaat om afmaken, ik was het misschien even ontwend."

Geen organisatie

De Belg Jasper de Buyst kon uiteindelijk leven met zijn derde plaats. "We kregen het daarachter niet georganiseerd. Ik probeerde de oversteek te maken in een achtervolgende groep, dat lukte niet  en vervolgens had ik nog één ploeggenoot over. Bij een georganiseerde jacht was het zeker gelukt om die mannen terug te halen, maar er waren te weinig ploegen met genoeg mankracht om het dicht te rijden. De bochtige laatste omloop hielp er ook niet aan natuurlijk. Uiteindelijk was derde het hoogst haalbare." 

Foto: © Sportfoto

Samenvatting Wieler Lewi:

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl