Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen wint zijn tweede in Ster ZLM Toer

Vrijdag 16 juni 2017

Elite men - Dylan Groenewegen heeft na de tweede ook de derde etappe van de Ster ZLM Toer gewonnen.

De Nederlands kampioen won in Buchten. Omdat ploeggenoot Primoz Roglic de eerste rit won, zijn alle zeges tot nog toe voor LottoNL-Jumbo. 

Achter André Greipel was Moreno Hofland (Lotto-Soudal) opnieuw derde.

Een kopgroep van acht renners trok al na tien kilometer in de aanval. Dit waren Loic Chetout (Cofidis), Jasper Hamelink (Metec-TKH), Twan van den Brand en Joey van Rhee (Destil-Piels), Piet Allegaert (Sport Vlaanderen Baloise), Lukas Spengler (Veranclassic), Mark Mcnally (Wanty-Groupe Gobert) en Daan Soete (Telenet-Fidea). De kopgroep kreeg later gezelschap van Robbert de Greef (Baby-Dump) en Berden de Vries (Roompot-NL Loterij).

In de finale stelden de ploegen van de sprinters orde op zaken en grepen zij de laatste vluchters Robbert de Greef, Mark Mcnally en Lukas Spengler in de kraag. Mcnally werd na afloop beloond met de Wim Jeremiasse prijs voor de meest strijdlustige renner van de dag.

'Goed gevoel richting Tour'

De massasprint in de straten van Buchten werd opnieuw een prooi voor Dylan Groenewegen, die de fel aandringende André Greipel van de zege wist af te houden. De Nederlands kampioen was na afloop in zijn nopjes met de overwinning. “In de laatste kilometers zaten we met de hele ploeg van voren. Mijn ploeggenoten deden een perfecte lead-out. Dan is het mooi dat ik het ook kan afmaken. Dit geeft een goed gevoel richting de Tour de France”, aldus Groenewegen.

Roglic blijft leider

Leider Primoz Roglic kwam door een valpartij in de finale, waar hij zelf ongeschonden uitkwam, op achterstand binnen. Maar omdat de valpartij plaatsvond in de laatste drie kilometer, kreeg hij dezelfde tijd als de ritwinnaar. Roglic mag daarom ook in de vierde etappe van Verviers naar La Gileppe van start gaan in de ZLM-leiderstrui.

Trui voor Van Rhee

Allegaert wist onderweg de meeste punten te verzamelen voor het bergklassement en mag morgen vertrekken in de Nefkens bergtrui. Joey van Rhee veroverde de meeste punten om na de wedstrijd de witte trui van het Piels-tussensprintklassement in ontvangst te mogen nemen. 

 

Foto: © Sportfoto/Jos Kafoe



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl