Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra: van De Hel naar Hengelo

Maandag 14 april 2014

Elite men - De organisatie van de Nacht van Hengelo heeft met Niki Terpstra een eerste grote naam vast gelegd voor dit profcriterium, dat op vrijdag 6 juni wordt verreden. De renner van OmegaPharma-QuickStep won afgelopen zondag Parijs-Roubaix, maar was enkele etmalen daarvoor al door de organisatie van het Twentse criterium gecontracteerd. 

Voormalig Nederlands kampioen Terpstra was dit jaar zonder twijfel dé Nederlandse uitblinker in de vlakke voorjaarsklassiekers. Zo won de Noord-Hollander Dwars door Vlaanderen, was hij tweede in de E3 Prijs Harelbeke en zesde in de Ronde van Vlaanderen. Een sterke reeks die hij bekroonde met zijn succesvolle solo van zondag naar de wielerpiste van Roubaix. In de eerste maanden van het seizoen had hij zich ook al tot rit- en eindwinnaar van de Tour of Qatar laten kronen.

Met zijn aanvallende stijl van rijden veroverde Terpstra al voor het afgelopen weekeinde de harten van de wielerfans. Zo won hij in 2012 in het Limburgse Kerkrade in de stromende regen de Nederlandse titel na een lange solo, waarmee hij al voor de tweede keer de veel omvangrijkere blokken van de Nederlandse WorldTour-teams te sterk af was op het NK op de weg voor profs. Het publiek in de Hengelose binnenstad mag dan ook  op vrijdag 6 juni ongetwijfeld  rekenen op uitvallen van de Noord-Hollander uit de formatie van Omega Pharma-QuickStep.

Met het contracteren van Niki Terpstra heeft het bestuur van de Nacht van Hengelo een eerste topper aan het vertrek staan in hun ronde.  De organisatie – met de Hengelose oud-prof Joost Posthuma , zelf winnaar van dit criterium in 2005– hoopt binnenkort meer namen te kunnen presenteren van deelnemende coureurs.

De Nacht van Hengelo vindt vanaf 1975 plaats, toen won Gerrie Knetemann de allereerste editie. De afgelopen jaren wisten Nederlandse toppers als Lars Boom, Pieter Weening en Lieuwe Westra hun naam op de erelijst bijgeschreven te krijgen. In 2013 won de Twense prof Tom Veelers uit Oldenzaal in de eigen regio. Niki Terpstra kwam overigens nog nooit als winnaar over de streep  in de Hengelose binnenstad, maar daar kan hij op 6 juni verandering in brengen.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl