Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Clubrenner Uptegrove wint Wallaard Memorial

Zaterdag 13 april 2024

Elite men - Pete Uptegrove heeft de Arno Wallaard Memorial 2024 gewonnen. De renner van Monda-De IJsselstreek bleef Jens van den Dool voor, die dicht bij een overwinning voor Jan van Arckel was. Oud-prof Bert-Jan Lindeman werd derde namens VolkerWessels.

De wedstrijd werd enige tijd stil gelegd na een flinke valpartij. Omdat er geen ambulances meer in koers waren, werd er vanuit startplaats Meerkerk met een uur vertraging opnieuw vertrokken.

In de finale wisten 24 renners weg te komen uit het peloton, dat steeds verder uitdunde omdat het na  de neutralisatie nooit stilviel. Jan van Arckel kleurde als clubteam de koers, maar greep uiteindelijk net naast de winst.

Brabander Uptegrove uit wielerdorp Sint-Michielsgestel genoot met volle teugen van de winst. "'''Dat was een zenuwslopende finale. Ik kon in de finale erop en erover en wilde ze van achteren niet laten terugkomen. Ik geniet van het fietsen en deze zege. Want dit had ik echt niet verwacht. Ik zit bij een mooie ploeg met De Ijsselstreek en vier hier mijn eerste zege als elite. En wat voor één!''

Foto: © Dan Rolandus Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl