Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Navardauskas int verdiende loon voor Garmin

Vrijdag 25 juli 2014

Elite men - Wat Jack Bauer na een monstervlucht van bijna 220 kilometer niet lukte, daar slaagde zijn 26-jarige ploegmaat Ramunas Navardauskas wel in na een solo van ongeveer 15 kilometer. Toen hij zag dat zijn Nederlandse ploegmakker Tom Jelte Slagter - die deel uitmaakte van de vlucht van de dag met Elmiger, Gautier, Gerard en Taaramae - vlak voor de top van de Cote de Monbazillac zou worden ingehaald, sprong hij weg. Slagter was nog net als eerste boven, maar daarna vloog de Litouwer hem voorbij.

Als de begenadigde tijdrijder die hij nu eenmaal is, nam Navardauskas op de bochtige weggetjes in de afdaling een maximale voorsprong van 25 seconden. En hoewel daar in de slotfase onder impuls van Cannondale, Tinkoff-Saxo Bank en Omega Pharma nog flink wat afgeknabbeld werd, behield Navardauskas toch zijn voorsprong tot op de streep. Hij schreef daarmee historie, want na zijn ritzege in de Giro van 2013 was dit de eerste overwinning van een Litouwer in de Tour.

Hij werd daarbij wel geholpen door een massale valpartij in het peloton. Op de uiterst gladde wegen - het regende vandaag de hele dag pijpenstelen in Frankrijk - was het, gelukkig binnen de 3 km-fase, weer casino. De fysieke schade bleef beperkt, maar met name John Degenkolb mocht zich over de afloop van deze rit beklagen. De Duitse sprinter van Giant-Shimano werd opnieuw vlak achter de winnaar tweede, deze keer voor Kristoff, Renshaw, Bennati en Petacchi. In de top van het klassement veranderde er niets omdat alle betrokkenen bij de valpartij - naast Sagan ook Bardet, Ten Dam, Konig en Schleck - in dezelfde tijd werden geklasseerd. Morgen de laaste test in deze Tour, de 54 kilometer lange tijdrit van Bergerac naar Perigueux.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl