Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlanders verdienen goed in Australië

Woensdag 28 januari 2015

Elite men - Aan het begin van het nieuwe wielerseizoen hebben de Nederlanders, met name Tom Dumoulin en Wouter Wippert, een aardig zakcentje verdiend in Australië. Zowel in de People’s Choice Classic als in de Tour Down Under verdienden de Nederlanders een paar duizend euro aan prijzengeld.

In Australië werd het eerste prijzengeld van het jaar verdiend in de People’s Choice Classic. Hoewel het criterium geen onderdeel uit maakt van de UCI kalender, was er wel prijzengeld te verdienen. Wouter Wippert eindigde op de derde plek op het podium en verdiende daarmee €750,- aan premies. Barry Markus, de sprinter van Team Lotto NL–Jumbo, kreeg  €250,- voor zijn zestiende plek in de eindklassering.

Lieuwe Westra liet zich in de eerste etappe direct goed van voren zien. De Fries werd tweede achter Jack Bobrigde. Daarmee haalde hij €2.000,- op. Een podiumplek was er ook voor Tom Dumoulin. Hij werd in de etappe naar Paracombe derde achter de Australiërs Rohan Dennis en Cadel Evans. Met die derde plek verdiende de kopman van Team Giant–Alpecin €1.000,-

De dag erna stond ook Wouter Wippert op het podium door zijn derde plek in de vierde etappe. De laatste etappe van de Tour Down Under werd gewonnen door Wippert. Hij voegde daarmee €4.000,- toe aan zijn totale bedrag van €5.750,- aan prijzengeld. Tom Dumoulin verdiende in totaal €3.900,- mede door zijn goede eindklassering in het algemeen klassement en in het jongeren klassement.

Martijn Verschoor

De afgelopen week was er ook nog een andere Nederlander actief. Martijn Verschoor reed namens Team Novo Nordisk de Tour de San Luis. In de derde en zevende etappe eindigde de Nederlander in de top twintig op een respectievelijk zestiende en vijftiende plek. Daarvoor kreeg Verschoor in totaal €76,- aan prijzengeld.

Tekst: Thomas Mulder  Foto: © conchronisphotography

Hieronder de reactie van Lieuwe Westra:



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl